“Πετώντας” στο 34ο Rally Κρήτης

Ξεκίνησαν χθες οι πτήσεις στο 34ο Rally Κρήτης, συνεχίζονται σήμερα με τον Λάμπρο Κύρκο να δίνει τον ρυθμό…

Ξεκίνησαν χθες οι πτήσεις στο 34ο Rally Κρήτης, συνεχίζονται σήμερα με τον Λάμπρο Κύρκο να δίνει τον ρυθμό…

34 εκκίνησαν, 29 ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα του 34ου Ράλι Κρήτης. Συναρπαστικές μάχες, δυνατές συμμετοχές και ειδικές διαδρομές γεμάτες από κόσμο που διψάει για άγριους ήχους από καθαρόαιμα θηρία των ασφάλτινων Ράλι. Κόσμος αναμένεται να δώσει και σήμερα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ακόμα πιο βροντερό παρόν στις ειδικές…

Μετά και την πρώτη ημέρα του 34ου Ράλλυ Κρήτης, στην κορυφή συναντάμε τον συνήθη ύποπτο Λάμπρο Κύρκο με τον Γιώργο Πολυζώη στο μπάκετ του συνοδηγού. Το έμπειρο πλήρωμα του Mitsubishi Lancer Evo9 κέρδισε και τις 4 ειδικές διαδρομές και αναμένεται να δώσει και σήμερα το ρυθμό εκτός απροόπτου βέβαια.

Πίσω τους οι Μανόλης Πιτσάκης – Γιώργος Ιωαννίδης, ακολουθούν οι Αντώνης Γιοβάς – Νίκος Πετρόπουλος με Mitsubishi Lancer Evo8, στην 4η θέση βρίσκονται οι Άγγελος Σφίγγας – Δημήτρης Βιτσαξάκης με Peugeot 106 Rallye και πίσω τους οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης με Peugeot 306 που πιέζουν αρκετά.

Οι Γιώργος Αναπολιωτάκης – Αλέκος Χαλκιαδάκης με Seat Ibiza KitCar διαπίστωσαν κατά την διάρκεια της 2ης ειδικής βλάβη στο μοτέρ και έτσι αναγκάστηκαν να κόψουν ρυθμό και να πέσουν πίσω στην 6η θέση. Ωστόσο η ατυχία τους συνεχίζεται μιας και η βλάβη δεν μπορεί να επισκευαστεί και έτσι σήμερα θα τους συναντήσουμε στις ειδικές μόνο ως θεατές…

Από τις εντυπωσιακές διακρίσεις του στις αναβάσεις, στις οποίες συμμετέχει για πρώτη χρονιά φέτος, ο Γιάννης Κακεπάκης προσγειώθηκε με το Citroen Saxo VTS του απευθείας στον κόσμο των Ράλι και έχοντας στο διπλανό του μπάκετ τον Μάριο Τσαούσογλου δείχνει να τα πηγαίνει μια χαρά. Μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 7η θέση και σίγουρα αν όλα πάνε καλά ίσως και να τον δούμε ακόμα πιο ψηλά.

Βέβαια, πίσω του υπάρχουν δυνατά και έμπειρα πληρώματα, όπως οι Διαμαντής Τζαμπάζης – Νίκος Ζακχαίος με Mitsubishi Lancer Evo10 στην 8η θέση, οι Γιάννης Νικολιδάκης – Κώστας Κάππας με Peugeot 106 Rallye στην 9η θέση και οι Νίκος Καρπάνος – Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo10 στην 10η θέση.

Σήμερα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου, δεύτερη ημέρα για το 34ο Ράλλυ Κρήτης, το μενού περιλαμβάνει επίσης 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων μια από τις πιο κλασικές, τεχνικές και εξαιρετικά προκλητικές για τους οδηγούς (Καστέλι – Καλό Χωριό), αλλά και μια εξίσου συναρπαστική (Καινούριο Χωριό – Επισκοπή). 10,50 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 8,55 χιλιόμετρα για το Καστέλι – Καλό Χωριό και το Καινούριο Χωριό – Επισκοπή, αντίστοιχα.

Καινούριο Χωριό – Επισκοπή (ΕΔ5-ΕΔ7) και Καστέλι – Καλό Χωριό (ΕΔ6-ΕΔ8), στις 11:43και 12:20 αντίστοιχα. Ακολουθεί 30λεπτη ανασυγκρότηση και 30λεπτο service και επανάληψη των δύο διαδρομών στις 14:21 και 14:58 αντίστοιχα.

Για προσβάσεις και καλά σημεία δείτε το: 34o Rally Κρήτης: Ειδικές και Προσβάσεις!!!

Στην συνέχεια ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τα highlights της πρώτης ημέρας του 34ου Ράλλυ Κρήτης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook