Drift Allstars στο Λιμάνι Ηρακλείου Highlights

Το AthleticRadio.gr βρέθηκε στο Λιμάνι Ηρακλείου και ντρίφταρε παρέα με τους καλύτερους πισωκίνητους της Ευρώπης και Ελλάδας και το εντυπωσιακό Drift AllStars!!!

Το AthleticRadio.gr βρέθηκε στο Λιμάνι Ηρακλείου και ντρίφταρε παρέα με τους καλύτερους πισωκίνητους της Ευρώπης και Ελλάδας και το εντυπωσιακό Drift AllStars!!!

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου το AthleticRadio.gr βρέθηκε στο Λιμάνι Ηρακλείου με αφορμή τον πρώτο γύρο για το Drift Allstars GP of Greece. Πως θα γινόταν να πάρουμε απουσία από ένα τέτοιο event άλλωστε;

Το μενού περιελάμβανε ανεβασμένες θερμοκρασίες στον αέρα μιας και ο ήλιος καίει ακόμα στην Κρήτη, αλλά και στην άσφαλτο που γέμισε με τα απομεινάρια από πολλά sets καμένων ελαστικών από 38 δυνατά πισωκίνητα θεριά…

38 πανίσχυρα όπλα από Αγγλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Κύπρο και Ελλάδα έδωσαν το παρόν σε ένα ακόμα δυνατό event από την Pro Action, ενώ και ο ευνοϊκός καιρός έδωσε την δυνατότητα σε περισσότερους από 4000 θεατές να απολαύσουν τις χάρες της πίσω κίνησης και του Drift AllStars το μαγικό αυτό διήμερο.

Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα ότι οι ξένοι οδηγοί-ομάδες έπαθαν την πλάκα τους από τον καιρό και έτρεχαν την τελευταία στιγμή να αγοράσουν βερμούδες και σορτσάκια!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι να αναφέρουμε ότι το event προσμετρούσε και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift – DCG 2012, ήταν ο 5ος γύρος του, γεγονός που ανέβασε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον στις μάχες ανάμεσα στους Έλληνες οδηγούς.

Εντυπωσιακά ιαπωνικά Skyline, Silvia, Soarer, Corolla, Starlet που είναι και τα αγαπημένα μας, ενώ και τα δυνατά BMW μπορεί να έδειχναν ταπεινά και λιτά αλλά ήταν πολύ αποτελεσματικά. Εντυπώσεις προκάλεσε επίσης και το custom Lada του Ξενικού, τρομερές γωνίες και ήχος.

Ζιλιμπινάκης, Μαρινάκης, Κουφουδάκης, Καραμπακάκης, Μεταξάκης, Ζερβαλάκης, Τσαντάκης, Παναγιώτης και Νίκος Ανδριώτης ήταν μερικοί μόνο από τους Κρητικούς οδηγούς που σκόρπισαν πολύ καπνό στο Λιμάνι και φυσικά θέαμα. Άτυχος βέβαια ο Ζιλιμπινάκης που αντιμετώπισε προβλήματα στο σασμάν του και έτσι δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό που θα τον έφερνε στην κορυφή του βάθρου.

Από πλευράς… Ευρωπαίων, ξεχώρισε ο Paul Vlasbom με την BMW E36 Touring, ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς drift στον κόσμο με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σίγουρα ο Nigel Colfer με το S13 ήταν αυτός με τα καλύτερα περάσματα συνολικά το διήμερο.

Για τους Κύπριους… τα σχόλια μάλλον περιττά!!! Ξεσήκωσαν την άσφαλτο με τα εντυπωσιακά θηρία τους αλλά και την κερκίδα με τα πολύ ζωντανά συνθήματα τους, ενώ την στιγμή που φώναξαν “Κύπρος-Κρήτη-Αδελφοσύνη” όλοι ανατριχιάσαμε…

Ευχάριστα ανατριχιαστικές και με πολύ καπνό όμως ήταν και οι μάχες για την 8άδα. Ευτυχώς που υπήρχαν και τα καυτά diamond girls για να κατεβάζουν… το άγχος των οδηγών και να ανεβάζουν… την λίμπιντο!!!

Το τέλος του συναρπαστικού διημέρου βρήκε ανεβασμένο… στην κορυφή του βάθρου τον Ιρλανδό Nigel Colfer με ένα πανίσχυρο Nissan S13 1JZ, ενώ τις δυο άλλες θέσεις συμπλήρωσαν οι Γιώργος Χριστοφόρου (Ela Koko) με μια old school BMW E30 από την Κύπρο και Χρήστος Χανζταράς με την barbie look BMW E36.

Για τον 5ο γύρο του DCG 2012 η κατάταξη βρήκε τους Χαντζαρά, Ξενικό και Ζιλιμπινάκη στις θέσεις 1, 2 και 3 αντίστοιχα.

Μετά από αυτό λογικό είναι να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις από την Pro Action Racing. Τι άλλο μας κρατάει για το μέλλον; Ελπίζω κάτι που έχει σχέση με Drift!!!

Περισσότερες φωτογραφίες φυσικά μπορείτε να δείτε και στο cretadrive.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook