34ο Ράλι Κρήτης: Κύρκος Rules!!!

Εντυπωσιακές μάχες και πλούσιο θέαμα πρόσφερε το 34ο Ράλι Κρήτης.

Εντυπωσιακές μάχες και πλούσιο θέαμα πρόσφερε το 34ο Ράλι Κρήτης. Δυνατές συμμετοχές και γεμάτο κόσμο βουνά τα 2 χαρακτηριστικά ενός από τους καλύτερους -πλέον- αγώνες Ράλι στην Ελλάδα!!!

Εντυπωσιακές οι μάχες στο φετινό Ράλι Κρήτης, με τις περισσότερες από αυτές να κρίνονται από τον καιρό και τα παιχνίδια που αυτός έπαιξε στις ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας. Το atheticradio.gr ήταν στο βουνό και τις ειδικές διαδρομές και σας μεταφέρει όλο το κλίμα από τον σημαντικότερο αγώνα στην Κρήτη.

Αριθμητικά, 35 είχαν δηλώσει συμμετοχή στο 34ο “Καμπουράκης ΠΡΟΚΑΤ” Ράλι Κρήτης, 29 ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα και 26 πληρώματα την δεύτερη.

Αγωνιστικά, στην κορυφή τα πράγματα είχαν ήδη καθοριστεί από την πρώτη ημέρα με τον Λάμπρο Κύρκο και τον Γιώργο Πολυζώη στο μπάκετ του συνοδηγού στο Mitsubish EVO9 να έχουν χτίσει μια καλή διαφορά την οποία και διατήρησαν σήμερα παρά τα παιχνίδια του καιρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κέρδισαν τις 7 από τις 8 ειδικές διαδρομές, χάνοντας την τελευταία, ΕΔ Καλο Χωριο 2, από τους αγριεμένους αδελφούς Κτιστάκη.

Στην δεύτερη θέση γενικής συναντάμε τον Πιτσάκη Μανώλη με ίδιο αυτοκίνητο και συνοδηγό του τον Γιώργο Ιωννίδη, πλήρωμα το οποίο πίεσε αρκετά για την νίκη αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε. Ανυπομονούμε να δούμε και το νέο “όπλο” του Πιτσάκη στο επόμενο Ράλι Κρήτης. Τρίτοι τερμάτισαν οι Γιόβας Αντώνης – Πετρόπουλος Νίκος οι οποίοι πήραν και την πρώτη θέση στην Α8. Πίσω τους στην 4η θέση οι Κτιστάκης Δημήτρης-Κτιστάκης Μάνος, νικητές στην F2.

Και στην συνέχεια έχουμε τα πληρώματα με τις πιο εντυπωσιακές μάχες του αγώνα, μάχες οι οποίες κρίθηκαν σχεδόν για μια ανάσα χρόνου, με τον καιρό βέβαια να ανατρέπει κάπως το σκηνικό, ενώ δεν έλειπαν και μερικά απρόοπτα. 5οι οι Άγγελος Σφίγγας – Βιτσαξάκης Δημήτρης, νικητές της Α6 και δεύτεροι στην F2, 6οι οι Νικολιδάκης Γιάννης – Κάππας Κώστας, δεύτεροι στην Α6 και τρίτοι στην F2 και πίσω τους, για κάτι λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, στην 7η θέση οι Γιάννης Κακεπάκης – Μάριος Τσαούσογλου που συμπλήρωσαν το βάθρο για την Α6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στο πρώτο loop της δεύτερης ημέρας ο Κακεπάκης έδειχνε τις διαθέσεις του, έχοντας μάλιστα σημειώσει και τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην δεύτερη ειδική της ημέρας, ΕΔ Καλό Χωριό 1, στο δεύτερο τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε. Από την μια ο καιρός στην ΕΔ Επισκοπή 2, άνοιξαν οι ουρανοί την ώρα που περίμενε για να πάρει εκκίνηση, αλλά και μια λάθος εκτίμηση στην επιλογή ελαστικών του στοίχισαν μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση από αυτή που πέτυχε αλλά και την πρωτιά στην Α6.

Όπως και να χει σίγουρα η 7η θέση στην παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα Ράλι, κόντρα σε κατά πολύ εμπειρότερους οδηγούς, είναι μια επιτυχία που σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές του επιδόσεις στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, επίσης πρώτη χρονιά, τον φέρνουν στο επίκεντρο και τον χαρακτηρίζουν ως μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον κόσμο των ελληνικών αγώνων. Σίγουρα έχουμε πολλά να περιμένουμε στο μέλλον από τον 19χρόνο οδηγό…

Τέλος, να πούμε ότι ο αγώνας, που ήταν ο τέταρτος της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οδηγών – συνοδηγών ασφάλτινων Rally και τρίτος για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Κρήτης πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Αγωνιστικού Ομίλου Κρήτης – ΑΟΚ στον οποίο συμμετέχει ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας & Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη με εξαιρετικά μεγάλη επίσης πανελλήνια προβολή.

Επόμενος αγώνας για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Κρήτης είναι το Rally Sprint στις 25 Νοεμβρίου που θα διοργανώσει η ΑΛΑΧ στα Χανιά, ενώ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οδηγών – συνοδηγών ασφάλτινων Rally επόμενος αγώνας είναι το 33ο Ράλλυ Παλάδιο στις 17 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικά αποτελέσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στο CretaDrive.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook