Abu Dhabi: Έπιασαν τα βουντού!!!

Ολική ανατροπή στο grid εκκίνησης στο GP του Abu Dhabi, Vettel εκκινεί από το Τέλος!!!

Ολική ανατροπή στο grid εκκίνησης στο GP του Abu Dhabi, Vettel εκκινεί από το Τέλος!!!

Φαίνεται πως έπιασαν τα “βουντού” των απανταχού tifosi και κυρίως του Fernando Alonso, μιας και τελικά ο Sebastian Vettel λόγω ποινής που δέχθηκε θα εκκινήσει τον αγώνα στην Yas Marina όχι από την 3η θέση αλλά από την τελευταία. Και κάπως έτσι ο αγώνας στο Abu Dhabi παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή και αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον για τον Ισπανό πιλότο της Ferrari που θέλει ένα τερματισμό σε μια καλή θέση και τον Vettel πολύ πίσω…

Οι κανονισμοί αναφέρουν πως κάθε μονοθέσιο πρέπει να μπορεί να επιστρέψει στα pits μετά το τέλος της περιόδου με ιδίες δυνάμεις και μέσα σε αυτό να βρίσκεται τουλάχιστον 1 λίτρο καυσίμου για να μπορεί η FIA να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο έλεγχο.

Ο κανονισμός αυτός βέβαια δεν ισχύει σε περίπτωση που υπάρχει βλάβη που εμποδίζει το μονθέσιο να φτάσει μέχρι τα pits.

Στην περίπτωση μας τώρα η έκθεση του τεχνικού έφορου Jo Bauer αναφέρει ότι στη Red Bull Renault του Sebastian Vettel υπήρχαν μόλις 850 ml καυσίμου, κάτι που είναι σαφής παράβαση των κανονισμών και οδήγησε στην ακύρωση του Γερμανού από τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αυτό σημαίνει ότι ο Vettel στον αγώνα είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει από την τελευταία θέση του grid, εκτός αν από την ομάδα επιλέξουν να ξεκινήσει από το pit lane.

Η εξέλιξη αυτή δίνει εντελώς διαφορετική τροπή στο Πρωτάθλημα με τον Vettel ναι με να προηγείται με 13 βαθμούς από τον Fernando Alonso, αλλά να εκκινεί τελευταίος την ίδια στιγμή που ο Ισπανός ξεκινά έκτος και με τα δεδομένα που έχουμε δει σίγουρα σε ρυθμό αγώνα θα μπορέσει να πιάσει πολύ πιθανόν ακόμα και μια θέση μέσα στην πρώτη 3άδα

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook