Τα μαθηματικά των τίτλων στην Formula 1

Σκληρή θα είναι η μάχη που θα δοθεί ανάμεσα σε Vettel και Alonso στην νέα πίστα του Austin, τι λένε τα μαθηματικά;

Σκληρή θα είναι η μάχη που θα δοθεί ανάμεσα σε Vettel και Alonso στην νέα πίστα του Austin, τι λένε τα μαθηματικά;

Πολύ πιθανόν ο τίτλος των οδηγών στην F1 να κριθεί -θετικά ελπίζουμε για Alonso- στην Βραζιλία, την ίδια στιγμή που στην υπόθεση τίτλου κατασκευαστών τα πράγματα είναι κάπως δεδομένα για την πρωτοπόρο ομάδα της Red Bull.

Ωστόσο, τα μαθηματικά λένε πως ο Sebastian Vettel μπορεί να φύγει με την 3η κούπα του στην Formula 1 ακόμα και την Κυριακή το βράδυ μετά το grand prix στο Austin του Texas.

Με βάση τα μαθηματικά αυτή την στιγμή μόνο οι Sebastian Vettel και Fernando Alonso μπορούν να κατακτήσουν τον φετινό τίτλο, με τον Γερμανό πιλότο της Red Bull να έχει το πλεονέκτημα.

Και ενώ η διαφορά των 10 βαθμών με την οποία θα πάνε στις ΗΠΑ μπορεί να μην δίνει κάποια ιδιαίτερη σιγουριά στον οδηγό της Red Bull, υπάρχει μαθηματικά η δυνατότητα να σιγουρέψει την Κυριακή τον τίτλο, ανάλογα με τις θέσεις που θα καταλάβουν οι δύο πρωτοπόροι.

Έτσι, αν ο Vettel κατακτήσει την πρώτη θέση στο Τέξας, μια πέμπτη ή χειρότερη θέση για τον Alonso στέλνει τον τίτλο στον πιτσιρικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ομοίως, αν ο Vettel βγει δεύτερος ή τρίτος, θα πρέπει ο Alonso να μην πετύχει κάτι καλύτερο από την ένατη ή την ενδέκατη θέση αντίστοιχα για να κριθεί ο Πρωταθλητής στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όποιος από τους 2 πιλότους καταφέρει τελικά να κατακτήσει τον τίτλο οδηγών, αυτός θα είναι ο τρίτος του.

Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και δεν χρειάζονται και πολλές σκέψεις και μαθηματικά, καθώς θέλουμε δεν θέλουμε Πρωταθλήτρια θα στεφθεί και φέτος η Red Bull Racing. Ίσως αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι η Mclaren φέτος είχε την καλύτερη ευκαιρία να πάρει πρωτάθλημα. Έχει να πάρει τίτλο από το 1998

Μπορεί αυτή την Κυριακή λοιπόν ο αγώνας στην νέα πίστα του Austin να μην κάνει διαφορά στους κατασκευαστές, ωστόσο αναμένουμε με αγωνία την διαφορά που θα προκαλέσει στην μάχη Alonso – Vettel

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook