ΣΟΚ: Στον αέρα ο τίτλος του Vettel!!!

Ανατροπή στην F1 προκαλεί προσπέραση του Vettel υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας!!!

Ανατροπή στην F1 προκαλεί προσπέραση του Vettel υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας!!! 

Εμείς τα λέγαμε. Δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι τελικά τους Γερμανούς ούτε στην πολιτική ζωή, ούτε στις οικονομικές δραστηριότητες τους και φυσικά ούτε και στα sports πόσο μάλλον και στην Formula 1 που τα ποσά και τα μεγέθη είναι τεράστιας σημασίας.

Η προσπέραση λοιπόν του Sebastian Vettel κατά την διάρκεια του τελευταίου Grand Prix της σεζόν της Formula 1 στην πίστα Interlagos της Βραζιλίας, βάζει κυριολεκτικά φωτιά στο πρωτάθλημα και την υπόθεση τίτλος… κάτι που είναι πολύ άσχημο για το κύρος του σπορ μιας και όλα θα πρέπει να κρίνονται στην πίστα κατά την διάρκεια του αγώνα και όχι μετά την ολοκλήρωση του, πόσο μάλλον αν μιλάμε μάλιστα και για την υπόθεση τίτλος…

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός πιλότος της Red Bull εχει υποπέσει σε ατόπημα, το οποίο μάλιστα μπορεί να του αφαιρέσει τον τίτλο, καθώς φαίνεται να έχει προσπεράσει την Toro Rosso του Vergne ενώ υπήρχε καθεστώς κίτρινης σημαίας, κάτι το οποίο επιφέρει τιμωρία.

Η προσπέραση υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας τιμωρείται από τους αγωνοδίκες με ποινή 20 δευτερολέπτων, κάτι το οποίο αν συμβεί ρίχνει τον Vettel στην όγδοη θέση και δίνει το πρωτάθλημα στον Alonso με διαφορά ενός βαθμού, δεδομένου ότι ο Ισπανός είδε την καρό σημαία από τη δεύτερη θέση.

“Εξετάζουμε το υλικό που έχουμε”, δήλωσε εκπρόσωπος της Scuderia, για να συμπληρώσει: “Οτιδήποτε απειλεί την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, πρέπει να εξεταστεί”.

Σύμφωνα με το άρθρο 179 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα η προσφυγή μπορεί να κατατεθεί πριν την 30η Νοεμβρίου, αν υπάρξει κάποιο στοιχείο το οποίο μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting, υποστηρίζει ότι ο Sebastian Vettel είναι “καθαρός” στην προσπέραση που έκανε.

Οπότε αναμένουμε τις εξελίξεις και το αν τελικά η Ferrari προσφύγει για να ξέρουμε τελικά ποιός είναι ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Alonso ή Vettel;

Όπως και χει πάντως εμείς, πέρα της φάσης στο Interlagos, έχουμε άλλες 2 περιπτώσεις να θυμόμαστε… Grand Prix του Spa με το σπάστα όλα του Grosjean αλλά και την φάση ανάμεσα σε Raikkonen-Alonso. Κλασικοί Γερμανοί… πέρα από την Formula 1, την μπύρα και τα λουκάνικα αρέσκονται και στην διαπλοκή…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook