Roman Grosjean σάρωσε στο ROC 2012

Πρωταθλητής των πρωταθλητών αναδείχθηκε ο Roman Grosjean στο φετινό ROC στην Bangkok

Πρωταθλητής των πρωταθλητών αναδείχθηκε ο Roman Grosjean στο φετινό ROC στην Bangkok

Πρωταθλητής των πρωταθλητών αναδείχθηκε ο Roman Grosjean, ο οποίος κέρδισε τον Αγώνα των Πρωταθλητών (ROC) που διεξήχθη στην Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης.

Ο Γάλλος πιλότος της Lotus-Renault κέρδισε στο μεγάλο τελικό τον θρύλο του Λε Μαν Tom Kristensen, ο οποίος δεν κατέφερε να πάρει το τρόπαιο, αν και προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση.

Ο Grosjean επικράτησε του «αντιπάλου» του στις δύο από τις τρεις μεταξύ τους κούρσες και ολοκλήρωσε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή χρονιά. Παρά την επιτυχία του αυτή, ο Γάλλος πιλότος δεν έχει ακόμη σιγουρέψει τη θέση του στην Lotus-Renault για τον επόμενο χρόνο.

«Αυτό είναι που λέω, μία τρελή ημέρα. Ηταν δύσκολο το τέλος της χρονιάς στην Formula 1, αλλά επιτέλους επέστρεψα στο βάθρο χθες και τώρα αυτό. Είναι υπέροχη αυτή η νίκη πριν από τις διακοπές», δήλωσε ο μεγάλος νικητής.

Ο Grosjean με την επιτυχία του αυτή άφησε πίσω του σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως τον Michael Schumacher, τον οποίο απέκλεισε στον ημιτελικό, αλλά και τον φετινό Παγκόσμιο πρωταθλητή της F1Sebastian Vettel που κέρδισε στον προημιτελικό.

Οι δύο τελευταίοι αποτέλεσαν την ομάδα της Γερμανίας, στον Αγώνα των Εθνών και πανηγύρισαν τον έκτο συνεχόμενο τίτλο στο θεσμό αφού επικράτησαν των Ogier και Grosjean, οι οποίοι εκπροσωπούσαν την Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περυσινός κάτοχος του τίτλου στους οδηγούς, Sebastien Ogier ηττήθηκε στον προημιτελικό από τον Tom Kristensen.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook