Επιστροφή Carlos Sainz στην Toyota;

Φαίνεται πως η Toyota ετοιμάζει δυναμική επιστροφή στον κόσμο των Ράλι…

Φαίνεται πως η Toyota ετοιμάζει δυναμική επιστροφή στον κόσμο των Ράλι… 

Οι Ιάπωνες φαίνεται πως στα σχέδια τους έχουν έκδοση World Rally Car για το Yaris με σκοπό την επιστροφή τους στο WRC. Ο λόγος βέβαια για κάτι τέτοιο είναι η και επιστροφή της Hyundai στο WRC, την οποία και θέλουν να προλάβουν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Toyota πρέπει να είναι μάχιμη το 2014. Για να γίνει κάτι τέτοιο η ιαπωνική φίρμα φαίνεται πως ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τον έμπειρο πλέον και σε ρόλο συμβουλευτικό τον Ισπανό Carlos Sainz. Να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος βρίσκεται τώρα στην VW Motorsport σε ρόλο συμβούλου-δοκιμαστή και αν δεν συμφωνήσει για τη παράταση της συνεργασίας του με την VW, θα ξεκινήσει από το 2013 την δουλειά στην Toyota. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Ισπανός οδηγός έχει κερδίσει δύο τίτλους στο WRC με την ομάδα της Toyota.

Από πλευράς Toyota, η οικονομική κρίση η αλήθεια είναι πως δεν επιτρέπει και πολλά, ωστόσο οι Ιάπωνες έχουν έτοιμες την R1 (κατηγορία με κίνηση σε 2 τροχούς) και R5 (κατηγορία S2000) έκδοση του Toyota Yaris.

Toyota-Yaris-WRC-2014

Τα πρώτα ραντεβού της Toyota με τον Carlos Sainz, αν αυτός τελικά δεν συνεχίσει την συνεργασία του με την VW, αναμένονται ακόμα και για αμέσως μετά το Ράλι Ντακάρ, στις 20 Ιανουαρίου.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι οι Ιάπωνες, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχουν “τάξει” στον Sainz αυτοκίνητο-συμμετοχή στο Dakar το 2014, αλλά και συμμετοχές με το Yaris WRC στα ράλλυ Ακρόπολις, Σαν Ρέμο και Αργεντινής.

Τέλος, οι ίδιες επίσης φήμες κάνουν λόγο και για τους οδηγούς που τρέξουν στο WRC με το Yaris WRC, οι οποίοι θα είναι οι Dani Sordo και Petter Solberg, με το plan B μάλιστα να προβλέπει τους Elfyn Evans, Craig Breen ή Hayden Paddon.

Για δες που το WRC αρχίζει να αποκτά ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook