Το ρίσκο του Lewis Hamilton

Αναμφισβήτητα το μεταγραφικό μπαμ στην Formula 1 ήταν η μεταγραφή του Hamilton στην Mercedes, είναι όμως και ρίσκο…

Αναμφισβήτητα το μεταγραφικό μπαμ στην Formula 1 ήταν η μεταγραφή του Hamilton στην Mercedes, είναι όμως και ρίσκο…

Το μεταγραφικό «μπαμ» στη Φόρμουλα 1 είναι αναμφίβολα αυτό της μετακόμισης του Lewis Hamilton από τη McLaren στη Mercedes, έπειτα από 14 συναπτά έτη που το όνομά του συνδεόταν με τη βρετανική ομάδα.

Εκεί, άλλωστε, ήταν που κέρδισε και τον μοναδικό παγκόσμιο τίτλο του προς ώρας, το 2008.

Ο 27χρονος «πιλότος» πραγματοποίησε μία, μάλλον, μέτρια (σε σχέση με τις δυνατότητές του), σεζόν πέρυσι, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, 99 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Sebastian Vettel.

Η απόφασή του να αφήσει την ομάδα που ανδρώθηκε για τη Mercedes, ξάφνιασε τους φίλους του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, με τον ίδιο να είναι έτοιμος να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Πολλοί είναι αυτή που σχολίασαν την επιλογή του Βρετανού, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πολυνίκης οδηγός, Sir Jackie Stewart, τονίζοντας πως στοίχημα στη φόρμουλα 1 είναι, μεταξύ άλλων, και η καταξίωση σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται κανείς:

«Είναι ρίσκο, αλλά μπορώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση του Lewis. Είναι μία προσπάθεια γι’ αυτόν να δείξει ότι αξίζει και ότι δεν είναι πια το παιδάκι των καρτ», ήταν τα λόγια του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook