Εκκίνηση WRC στα χιόνια του Monte Carlo…

Εκκίνηση του φετινού WRC από τις χιονισμένες διαδρομές του Monte Carlo…

Εκκίνηση του φετινού WRC από τις χιονισμένες διαδρομές του Monte Carlo…

Με το 81o Ράλι Monte Carlo ανοίγει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του WRC. Ο αγώνας επέστρεψε πέρσι στο καλαντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από απουσία τριών χρόνων.

Κύριο χαρακτηριστικό των ασφάλτινων διαδρομών του Monte Carlo είναι το χιόνι και ο πάγος που υπάρχουν στην επιφάνειά τους την ίδια στιγμή που και οι τρομακτικά στενοί δρόμοι κάνουν εντελώς απαγορευτικό ακόμα και το ελάχιστο λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ράλι του Monte Carlo το Shakedown δεν έχει χαρακτήρα κατατακτήριας διαδρομής ενώ δεν ισχύει και ο κανονισμός Rally 2 οπότε σε περίπτωση που κάποιο πλήρωμα εγκαταλείψει δεν μπορεί να επιστρέψει στον αγώνα.

Δεν χρειάζεται να μαντέψετε ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει τις περισσότερες νίκες στο Monte, την ίδια στιγμή που και φέτος ο Sebastien Loeb θα τρέξει στον φημισμένο αγώνα του Πριγκιπάτου με σκοπό να αυξήσει τις νίκες του εκεί από 6 σε 7. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το Rally του Monte Carlo θα είναι το ένα από τα τέσσερα Ράλι στα οποία θα τρέξει φέτος ο πολυνίκης Αλσατός οδηγός της Citroen.

Μερικά από τα στοιχεία του φετινού Ράλι Μόντε Κάρλο:

– Η βάση του αγώνα και το service park: Valence (Parc des Expositions Le Polygone) – Monaco (Quai Antoine 1er)

– Επιφάνεια: Άσφαλτος με χιόνι και πάγο

– Επίσημη ιστοσελίδα: www.acm.mc

– Λάστιχα: 45 λάστιχα της Michaelin που θα επιλεχθούν ανάμεσα από 30 Pilot Sport S (μαλακές γόμες), 20 Pilot Sport SS (πολύ μαλακές γόμες), 10 NA00 Clouté (με καρφιά) και 20 NA00 (χωρίς καρφιά, για χιόνι).

– Διαδρομή: 18 ειδικές διαδρομές (10 διαφορετικές διαδρομές). 468.42km αγωνιστικά χιλιόμετρα. 1,820.72 χιλιόμετρα η συνολική απόσταση του αγώνα.

81o Ράλι Monte Carlo Shakedown:

1, Neuville (Ford/Michelin), 2m26.1s.
2, Loeb (Citroën/Michelin), +2.6s.
3, Novikov (Ford/Michelin), +2.7s.
4, Hirvonen (Citroën/Michelin), +3.3s.
5, Latvala (Volkswagen/Michelin), +4.3s.
6, Ogier (Volkswagen/Michelin), +4.4s.
7, Sordo (Citroën/Michelin), +5.7s.
8, Ostberg (Ford/Michelin), +6.8s.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook