Η νέα MP4-28 της McLaren

Μετά τη Lotus, ήρθε η σειρά της McLaren να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας…

Μετά τη Lotus, ήρθε η σειρά της McLaren να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας… 

Σε μία εντυπωσιακή τελετή στις εγκαταστάσεις της, η βρετανική ομάδα παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2013. Τα φλας άστραψαν όταν οι Jenson Button και Sergio Perez σήκωσαν το σεντόνι και αποκαλύφθηκε η MP4-28.

Το νέο μονοθέσιο εξωτερικά μοιάζει με την προκάτοχό της, αλλά φέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές.

Πέρα βέβαια από το χρώμα που φέτος είναι πιο ασημί από ποτέ, οι σημαντικότερες διαφορές εντοπίζονται στη σχεδίαση του ρύγχους, το οποίο, όπως και πέρυσι, δεν διαθέτει το αντιαισθητικό σκαλοπάτι, αλλά είναι πιο λεπτό.

Είναι εμφανής επίσης, η παρουσία pull-rod στην εμπρός ανάρτηση, μία τεχνογνωσία που πέρυσι είχε παρουσιάσει η Ferrari. Διαφορές υπάρχουν και στα sidepods καθώς επίσης και στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Σύμφωνα με την Mclaren, η MP4-28 είναι ένα άθροισμα της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας και του πάθους που παρουσίασε τα 50 χρόνια ύπαρξής της.

Φέτος, η McLaren συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και ευελπιστεί με την MP4-28 να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Στόχος της βρετανικής ομάδας είναι να παρουσιάσει φέτος στις πίστες ένα μονοθέσιο εξίσου γρήγορο με την MP4-27, η οποία ήταν η ταχύτερη όλων πέρυσι, αλλά να χαίρει αξιοπιστίας. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος τομέας ήταν η αχίλλειος πτέρνα της McLaren το 2012.

Vodafone McLaren Mercedes MP4-28 car reveal

Δείτε στην συνέχεια το βίντεο με την παρουσίαση της νέας MP4-28 της McLaren

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook