Παλιοσίδερα η HRT

Η ισπανική HRT πούλησε όλα τα υπάρχοντά της σε εταιρεία ανακύκλωσης και γίνεται παλιοσίδερα σιγά-σιγά…

Η ισπανική HRT πούλησε όλα τα υπάρχοντά της σε εταιρεία ανακύκλωσης και γίνεται παλιοσίδερα σιγά-σιγά…

Μέχρι πριν από λίγους μήνες η ισπανική ομάδα συμμετείχε στους αγώνες της Formula 1 με τους Pedro de la Rossa και Narain Karthikeyan. Ο πρώτος βρήκε… καταφύγιο στη Ferrari και ο δεύτερος αναζητεί την επόμενη σειρά αγώνων που θα τον φιλοξενήσει. Πλέον τίποτα δεν έχει απομείνει που να θυμίζει την δράση της ομάδας στην Formula 1

Η ισπανική ομάδα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και διέκοψε τη λειτουργία της με αρκετά επεισοδιακό τρόπο και κατά κάποιο τρόπο άδοξο που σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει σχέση με τον μαγικό και glamour κόσμο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τι συνέβη όμως στο υλικό της ομάδας;

Οι κινητήρες της Cosworth επέστρεψαν στην εταιρεία και το μονοθέσιο του 2011 βρίσκεται στην κατοχή της Pirelli, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε εκθέσεις των προϊόντων της.

Ο κύριος όγκος αποκτήθηκε από μια ισπανική εταιρεία ανακύκλωσης αυτοκινήτων ονόματι Teo Martin, η οποία πουλάει μέρη αυτοκινήτου στην αγορά.

Ο ίδιος ο Martin μάλιστα αποκάλυψε πως έχει στην κατοχή του τρία μονοθέσια του 2012 δίχως τους κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων, δύο μονοθέσια του 2011 και ένα του 2012 τα οποία σχεδιάζει να πουλήσει για να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος.

Η οικονομική ευρωστία, πάντως, των ομάδων της F1 αποτελεί μείζον ζήτημα. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Bernie Ecclestone πως οι έντεκα ομάδες που απέμειναν, δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ο επικεφαλής της McLaren, Martin Whitmarsh έχει αντίθετη άποψη. Θεωρεί πως από το σύνολο των ομάδων μόνο οι επτά μπορούν να επιβιώσουν, καθώς όπως ανέφερε στο BBC, η κατάσταση είναι δύσκολη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook