Ξανά φήμες για συνεργασία McLaren-Honda

Πολύ κοντά στο να αναβιώσει η θρυλική συνεργασία McLaren – Honda!!!

Πολύ κοντά στο να αναβιώσει η θρυλική συνεργασία McLaren – Honda!!! 

Μια θρυλική συνεργασία θα αναβιώσει εντός της επόμενης διετίας στη Formula 1 σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Η Honda επιστρέφει στo σπορ αυτή τη φορά όχι ως κατασκευαστής, αλλά ως προμηθευτής κινητήρων και ετοιμάζεται να ενώσει τις δυνάμεις της με την McLaren, με την οποία στο παρελθόν μεγαλούργησαν, πανηγυρίζοντας 4 συνεχόμενα νταμπλ (Πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών), 44 νίκες σε 80 αγώνες, 53 pole positions και 91 παρουσίες στο βάθρο.

Αποκορύφωμα της άκρως πετυχημένης συνεργασίας τους ήταν η καθολική κυριαρχία στο Πρωτάθλημα του 1988 με τους Ayrton Senna και Alain Prost να κερδίζουν τους 15 από τους 16 αγώνες της χρονιάς!

Oι Ιάπωνες αποχώρησαν από το σπορ το 2008 λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλά και των φτωχών αποτελεσμάτων που είχαν στο σπορ. Βέβαια την επόμενη σεζόν, η Brawn GP που δημιουργήθηκε από τις στάχτες της εταιρείας, έφτασε στην κατάκτηση των τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές στη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών.

Τώρα, λοιπόν, το ιαπωνικό εργοστάσιο ετοιμάζεται να επιστρέψει στο χώρο και να συνεργαστεί εκ νέου με την ομάδα της McLaren, παρέχοντάς της κινητήρες V6 1,6 λίτρων με turbo.

Αυτό που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα είναι αν η επιστροφή της Honda θα γίνει το 2014 ή το 2015.

Το BBC αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του ότι μια τέτοια συνεργασία αναμένεται να ξεκινήσει το 2015.

Ωστόσο, επικεφαλής της Mercedes-BenzToto Wolff αναφέρει σχετικά ότι: “Εμείς κοιτάμε για μια μακροχρόνια συνεργασία με την McLaren-Mercedes όσον αφορά στο θέμα των κινητήρων”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook