Σε 8 πόλεις η Formula E

Σε οκτώ πόλεις οι αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων Formula E…

Σε οκτώ πόλεις οι αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων Formula E… 

Τα σχέδια για την δημιουργία ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος με ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα μετά την επιλογή των οκτώ πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες την επόμενη χρονιά.

Λονδίνο, Ρώμη, Λος Αντζελες, Μαϊάμι, Πεκίνο, Putrajaya (Μαλαισία), Μπουένος Αιρες και Ριο ντε Τζανέιρο συμφώνησαν να διαθέσουν για το σκοπό αυτό είτε το κέντρο τους είτε δρόμους κοντά σε ιστορικά τους μνημεία.

Με την ενθάρρυνση της Κομισιόν, η FIA προωθεί τους συγκεκριμένους αγώνες σε μια προσπάθεια να τονωθεί η εικόνα του κοινού απέναντι στην πράσινη τεχνολογία.

caracteristiques-formula-e

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι προχωράει κανονικά και η εγκατάλειψη των κινητήρων V8 2,6 λίτρων στην παραδοσιακή Formula 1 στην οποία θα τρέχουν οι κινητήρες 1,6 λίτρων V6 Turbo.

Ο Alejandro Agag υπεύθυνος για την διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων (Formula E) δηλώνει ότι: “το γεγονός πως πόλεις από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για το πρωτάθλημα είναι λόγος να είμαστε ικανοποιημένοι, ενώ δείχνει ότι η δέσμευση για ‘καθαρότερη’ μετακίνηση και βιώσιμη ανάπτυξη είναι παγκόσμια”.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι αγώνες στην Αφρική και την Αυστραλία θα μπουν στο πρόγραμμα του 2015.

Δείτε στην συνέχεια την ηλεκτρική Formula να κάνει βόλτες στην Ρώμη για σκοπούς promotion!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook