Και o Button τα χώνει στον Vettel…

Αυστηρή κριτική ασκεί και ο Jenson Button στον απείθαρχο Sebastian Vettel…

Αυστηρή κριτική ασκεί και ο Jenson Button στον απείθαρχο Sebastian Vettel… 

Σε κακό θα του βγει του Sebastian Vettel η απόφασή του να αγνοήσει τις εντολές της ομάδας του και να προσπεράσει τον ομόσταυλό του στη Red Bull, Mark Webber, στο Grand Prix της Μαλαισίας, σύμφωνα με τον Jenson Button. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren άσκησε σκληρή κριτική στον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Όλοι θέλουμε να νικάμε, αλλά ο Vettel οδηγεί για τη Red Bull και η ομάδα είναι αυτή που πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Τόσες φορές αυτό λειτούργησε υπέρ του. Πιστεύω πως αυτό που έκανε θα τον πλήξει μακροπρόθεσμα. Έμεινα έκπληκτος με την κίνησή του αυτή. Οι εντολές της ομάδας είναι συχνά δύσκολες, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να τις αγνοείς. Δεν μου αρέσει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση ένας εκ των δύο πιλότων μίας ομάδας, αλλά εδώ το θέμα είναι πως ο Φέτελ δεν ήθελε να υπακούσει στις εντολές», τόνισε.

Μάλιστα θεωρεί πως είναι δύσκολο πλέον να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο πιλότων της Red Bull. «Όταν σου λένε να μη φθείρεις άλλο τα ελαστικά σου και ο ομόσταυλός σου σε προσπερνά, σίγουρα θα νευριάσεις και μπορεί να προκύψει θέμα. Ακόμη κι αν καθίσουν κάτω και το συζητήσουν, δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Θα έχουν ακόμη στο μυαλό τους ό,τι έγινε. Δεν ξέρω πώς μπορεί να επανορθώσει ο Vettel. Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ σε κάποιον αγώνα να προπορεύεται και να κάνει στην άκρη για να τον περάσει ο Webber. Είναι δύσκολο κι εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα».

Ο Jenson Button θυμήθηκε μία δική του ιστορία με αρκετές ομοιότητες, αλλά και διαφορές. «Το 2010 στην Τουρκία είχα ένα παρόμοιο περιστατικό με τον Hamilton. Σε εκείνον είχαν πει να κατεβάσει ταχύτητα, αλλά εγώ δεν το γνώριζα και τον προσπέρασα. Αυτός νόμιζε πως μου είχαν δώσει κι εμένα την ίδια οδηγία από την ομάδα. Όταν τελείωσε ο αγώνας το συζητήσαμε και όταν του είπα τι είχε συμβεί όλα ήταν εντάξει. Η υπόθεση του Vettel με τον Webber είναι διαφορετική όμως, γιατί υπήρχε σαφής εντολή από την ομάδα, που αγνοήθηκε και στοίχισε μία θέση στον άλλο πιλότο που υπάκουσε στις οδηγίες».

Τελικά οι Γερμανοί σε όλους τους τομείς “παίζουν” το ίδιο “δίκαια”… πόσα τέτοια να έχει κάνει άραγε και ο Schumi και να τα είχαν κουκουλώσει στην Ferrari ως μετρ του marketing

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook