Η Ferrari καθορίζει τις τύχες της F1;

Ferrari: από το 1950 τρέχει μόνιμα στην F1 αλλά τυγχάνει και πολύ ευνοϊκής μεταχείρισης…

Ferrari: από το 1950 τρέχει μόνιμα στην F1 αλλά τυγχάνει και πολύ ευνοϊκής μεταχείρισης… 

Ο διαδικτυακός τόπος του Pitpass δημοσίευσε κάποια στοιχεία τα οποία αναφέρονται στο προσπέκτους το οποίο κυκλοφορεί στους κύκλους της F1 και το οποίο έχει στοιχεία σχετικά με τη διάθεση στο κοινό μετοχών της F1, κάτι το οποίο είχε σχεδιαστεί από πέρσι.

Στο αρχείο αυτό υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά σε αυτό που έχει σταθεί το site είναι η ευνοϊκή μεταχείριση της Ferrari.

Αναφέρει μάλιστα ότι η Ferrari μπορεί να αποχωρήσει ή να ασκήσει βέτο για τους κανονισμούς κάτι που είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κάνει.

Επιπλέον οι Ferrari, McLaren και Red Bull παίρνουν ένα επιπλέον μπόνους επειδή είναι οι 3 ομάδες που κυριάρχησαν τις 4 σεζόν πριν το 2012 και μοιράζονται περί τα 100εκ δολάρια.

Η Ferrari όμως βρέξει χιονίσει παίρνει 62,2 εκ δολ. το χρόνο! Έτσι με το «καλημέρα» έχει πάρει 92,2 εκ δολ., πέρα από τα μπόνους τα οποία κατακτά λόγω θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

ferrari-f1-team

Αυτό μπορεί να μην είναι πολύ δίκαιο για τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ωστόσο, όπως και να το κάνουμε το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος στο άκουσμα της λέξης Formula 1 είναι η Ferrari… το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο άκουσμα της λέξης Ferrari. Οπότε από θέμα marketing και μόνο είναι λογικό να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση της Ferrari… χωρίς αυτήν ίσως και να μην υπήρχε καν Formula 1.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook