Ελεύθερες δοκιμές στο Μπαχρέιν

Ο Massa ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν, ο Raikkonen ταχύτερος στην δεύτερη…

Ο Massa ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν, ο Raikkonen ταχύτερος στην δεύτερη… 

Ο Felipe Massa ήταν ο ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές με τις οποίες άνοιξε το αγωνιστικό τριήμερο στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Πίσω από τον Βραζιλιάνο, με 77 εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά ήταν ο Fernando Alonso, δίνοντας έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ferrari. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Nico Rosberg με Mercedes.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βραζιλιάνος της Ferrari πέτυχε αυτό το χρόνο έχοντας κάνει μόλις 11 γύρους, σε σχέση με τους 19 γύρους του Alonso και τους 22 γύρους του Rosberg.

Αυτά στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, διότι στο Free Practice 2 στο Bahrein ήταν η σειρά του Kimi Raikkonen και της Lotus να δώσουν το παρόν και μάλιστα πολύ δυναμικό.

Στο Free Practice 2, λοιπόν ταχύτερος όλων ήταν ο Kimi Raikkonen, ο οποίος έγραψε τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου καλύτερο χρόνο από αυτόν του Felipe Massa στην πρώτη περίοδο. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι Red Bull των Mark Webber και Sebastian Vettel, αντίστοιχα.

Στα highlight της δεύτερης περιόδου ήταν η αντίδραση του Raikkonen όταν, μέσω team radio, του είπαν ότι ο team mate του, Romain Grosjean, κάνοντας ένα γύρο “βρήκε” ένα δευτερόλεπτο. Επίτηδες του τα λένε για να τον “τσιτώσουν” και να την πάει τέρμα την Lotus;

kimi-raikkonen-lotus-bahrain-gp-f1-2013

Στον επόμενο γύρο ο Kimi βρήκε όχι ένα αλλά δυο δευτερόλεπτα, γράφοντας παράλληλα και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο Bahrein, έτσι για να μην του λένε και από την Lotus ότι δεν μπορεί …

Bahrain Free Practice 1 

Bahrain-FP1

Bahrain Free Practice 2

Bahrain-FP2

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook