Τα νούμερα για την Ισπανία

Μερικά χρήσιμα νούμερα για το ισπανικό grand prix…

Μερικά χρήσιμα νούμερα για το ισπανικό grand prix…

Ξεκινάμε από τα βασικά λοιπόν. Στην Καταλονία ο νικητής θα δει την καρό σημαία, ύστερα από τη συμπλήρωση 66 γύρων, ενώ συνολικά οι πιλότοι θα έχουν διανύσει 307.104 χιλιόμετρα, μιας και η πίστα έχει μήκος 4.655 χλμ.

Το ισπανικό σιρκουί αποτελείται από 16 στροφές, υψηλής και χαμηλής ταχύτητας, 7 εκ των οποίων είναι δεξιόστροφές και οι υπόλοιπες 9 αριστερόστροφες, ενώ η πορεία των μονοθέσιων ακολουθεί τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Οι πιλότοι στην Ισπανία αγγίζουν τα 311 χιλιόμετρα την ώρα στην ευθεία της εκκίνησης, ενώ τη μεγαλύτερη καταπόνηση δέχονται στην τρίτη στροφή, όπου οι οδηγοί δέχονται δυνάμεις 3.86 G.

Στην Ισπανία οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάνουν αισθητή την παρουσία τους, καθώς πάντα γεμίζουν τις κερκίδες, με τους περισσότερους από αυτούς βέβαια πλέον να υποστηρίζουν Ferrari κυρίως λόγω του Ισπανού πιλότου της, Fernando Alonso.

Ο ταχύτερος γύρος έχει γίνει από τον Kimi Raikkonen το 2008 με το μονοθέσιο της Ferrari.

Ας δούμε όμως και μερικά βασικά στατιστικά για το ισπανικό grand prix στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η Ferrari έχει παράδοση στην πίστα της Καταλονίας, έχοντας πάρει εφτά νίκες σε 21 χρόνια.

Ο Fernando Alonso, είναι ο μοναδικός Ισπανός πιλότος, ο οποίος έχει πάρει νίκη εντός έδρας. Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, είδε την καρό σημαία το 2006, όταν έτρεχε με την Renault.

Ο Michael Schumacher έχει τις περισσότερες νίκες στην Ισπανία (έξι καρό σημαίες) και μάλιστα, είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, χωρίς να έχει εκκινήσει από την πρώτη θέση.

Πέρυσι τη νίκη πήρε ο Pastor Maldonado. Ενώ ας δούμε και τους υπόλοιπους νικητές από το 2001 και μετά.

Από το 2001 έως και το 2004 πρώτος έβλεπε την καρό σημαία στην Βαρκελώνη ο Michael Schumacher. Και συνεχίζουμε το 2005 με νικητή τον Kimi Raikkonen, το 2007 με τον Felipe Massa, το 2008 ξανά με Kimi Raikkonen2009 με Jenson Button και 2010 με Mark Webber και 2011 με Sebastian Vettel.

bcn-statsheet

Φέτος ποιος θα είναι άραγε αυτός που θα δει πρώτος την καρό σημαία στην Βαρκελώνη; Χμ μάλλον θα το μάθουμε σε λίγες ώρες…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook