Αντίστροφη μέτρηση για το Acropolis

Light preview για τον εθνικό μας αγώνα, το Rally Acropolis…

Light preview για τον εθνικό μας αγώνα, το Rally Acropolis…

Το Rally Acropolis είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο εμβληματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC και συγχρόνως ένα από τα ράλι που περιλαμβανόταν στο καλαντάρι του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το 1973.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, οι πέτρες, η σκόνη και ένας συνδυασμός σκληρών ειδικών διαδρομών με γρήγορα κομμάτια και πιο μαλακών στις οποίες απαιτείται πλήρης επαγρύπνηση των πληρωμάτων, είναι τα στοιχεία εκείνα που έχουν αναδείξει το ελληνικό ράλι ως το πιο σκληρό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα πληρώματα.

Και εφέτος, το Rally Acropolis έχει ως βάση του το παραθαλάσσιο θέρετρο του Λουτρακίου90 χλμ από την Αθήνα, κάτι που σημαίνει ότι οι φίλοι του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να κατακλύσουν τις ειδικές διαδρομές Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Μετά την Qualifying Stage των 6,05 χιλιομέτρων το πρωί της Παρασκευής (31 Μαΐου), τα πληρώματα θα κατευθυνθούν ανατολικά μέχρι την Αθήνα και το Ζάππειο όπου θα γίνει η τελετή εκκίνησης (17:00).

Μετά το Ζάππειο, αρχίζει η δράση, με την μαραθώνια ειδική διαδρομή Κινέτα-Πίσσα μήκους 47 χιλιομέτρων, που είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία του αγώνα και στη συνέχεια, αργά το απόγευμα υπάρχει η Κινέτα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 150 χιλιομέτρων, σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό 12-ωρο. Στην διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν διαθέσιμα μόλις 30 λεπτά, για σέρβις στα αυτοκίνητα, στην μέση της ημέρας.

Η Κυριακή είναι μια ελαφρώς πιο ήρεμη ημέρα, με μόλις 4 ειδικές διαδρομές. Σχετικά μαζεμένος αγώνα, αλλά καθόλου εύκολος, κάθε άλλο μάλιστα…

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ειδικές διαδρομές στο επίσημο site του αγώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.acropolisrally.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook