750 άλογα σε 47 απαιτητικές στροφές!

Ο Mad Mike σε νέες περιπέτειες στην Νέα Ζηλανδία και την διαδρομή προς το… στέμμα!!!

Ο Mad Mike σε νέες περιπέτειες στην Νέα Ζηλανδία και την διαδρομή προς το… στέμμα!!!

Νέα Ζηλανδία, Crown Range. Η μοναδική στρωμένη με άσφαλτο διαδρομή που βρίσκεται σε υψόμετρο άνω του ενός χιλιομέτρου: συγκεκριμένα, το τέλος του δρόμου, βρίσκεται στα 1076 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Και όπως εύκολα καταλαβαίνετε μια τέτοια διαδρομή αποτελεί για τον Mike Whiddett, γνωστό κι ως «Mad Mike», μια ακόμα πρόκληση που πρέπει να φέρει σε πέρας και φυσικά μόνο με το πλάι.

red-bull-mad-mike-rx-7-drifting

Για πρώτη φορά αυτή η φημισμένη διαδρομή, που αποτελεί ατραξιόν για τους τουρίστες αφού είναι μία από τις απαιτητικότερες και ομορφότερες της χώρας, κλείνει για τις ανάγκες κινηματογράφησης. Όχι άδικα. Ο Mad Mike, έπρεπε να κερδίσει το «στέμμα».

Ένας επίδοξος κατακτητής με στρατιά 750 αλόγων που τάραζαν τη γαλήνη της ηπειρωτικής Νέας Ζηλανδίας με τις κραυγές τους, εγκλωβισμένα κάτω από το καπό του Madza RX7.

Το πρώτο μέρος της διαδρομής είναι και το δυσκολότερο, με επτά συνεχόμενες φουρκέτες, σε μία εξωφρενική ανάβαση. Η συνέχεια, είναι τέρμα γκάζι στο Crown Terrace και το στροφόμετρο του κινητήρα του RX7 φλερτάρει συνεχώς με τα κόκκινα.

Πιάνει τα 232 χιλιόμετρα την ώρα και κάπου εκεί, αρχίζει ο χορός. Τραβάει το χειρόφρενο, μπλοκάρει τους πίσω τροχούς και ξαναπατά δυνατά το γκάζι. Το Mazda υποδουλώνεται στα θέλω του, την ώρα που τα ελαστικά σφαδάζουν αφήνοντας αποτυπώματα στο δρόμο και καπνό στον αέρα. Αγνή νιρβάνα για κάθε λάτρη του drift. 

Άλλωστε ωδή σε αυτό αποτελεί το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, ένα παζλ με γρήγορες, αργές αλλά και μέσης ταχύτητας στροφές, με τον Mike να επιτίθεται με το πλάι! Σε πολλά σημεία μόνο οι μπαριέρες χωρίζουν το μανιασμένο όχημα από το χάος αλλά ο Whiddett δεν σκέφτεται καν να πατήσει φρένο καθώς περνά με στιλ και από τη στροφή #47

«Νομίζω πως όλοι drifters, οδηγώντας υπό φυσιολογικές συνθήκες σε μία διαδρομή όπως αυτή του Crown Range, νοερά ταξιδεύουμε μίλια μακριά από τη πραγματικότητα. Φανταζόμαστε να μπαίνουμε στις στροφές με το πλάι, τις αλλαγές σχέσεων, το χορό των ποδιών στα πεντάλ, το χειρόφρενο να γίνεται προέκταση του εαυτού μας. Το να έχω λοιπόν την ευκαιρία να βρεθώ σε αυτή τη διαδρομή με το αγωνιστικό μου αυτοκίνητο, έχοντας τη δυνατότητα να πιέσω στο όριο και να κατακτήσω το Crown (σ.σ. στέμμα) αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», παραδέχεται ο Whiddett.

Φανταζόμαστε ότι περισσότερες περιγραφές και φιλοσοφίες δεν χρειάζονται, πατήστε το play στο βίντεο που ακολουθεί και απολαύστε Mad Mike σε μια ακόμα περιπέτεια drifting

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook