Grand Prix Καναδά Preview

Δείτε μερικά βασικά χαρακτηριστικά στο Grand Prix του Καναδά και το 3d video…

Δείτε μερικά βασικά χαρακτηριστικά στο Grand Prix του Καναδά και το 3d video…

Formula 1 θα βρεθεί στη Βόρεια Αμερική αυτό το Σαββατοκύριακο, και συγκεκριμένα στην πίστα του Μόντρεαλ, σε ένα “διάλειμμα” μεταξύ των 7 ευρωπαϊκών grand prix της σεζόν.

Το GP Καναδά χαρακτηρίζεται από την απουσία στροφών υψηλών ταχυτήτων, αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις στα φρένα των μονοθεσίων. Σίγουρα σε παλιότερες εποχές το θέμα της πέδησης θα αποτελούσε προβληματισμό για τις ομάδες της Formula 1, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας των υλικών που χρησιμοποιούνται. Ίσως οι μηχανικοί να προβληματιστούν ελαφρώς από το πως θα κρατήσουν την θερμοκρασία στα φρένα σταθερή…

gp-canada-2012

Τώρα στα των ελαστικών, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Pirelli θα φέρει τα πολύ μαλακά και μέτρια ελαστικά της και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων του Pirelli Motorsports, στο Grand Prix του Καναδά θα δούμε δύο έως τρία pit-stop.

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στο συγκεκριμένο grand prix η Red Bull Racing νίκη δεν έχει και εμείς ευχόμαστε αυτό να παραμείνει έτσι ακριβώς, με την ελπίδα μας ο Alonso να είναι αυτός που θα δει πρώτος την καρό σημαία την Κυριακή. Για τον Vettel ευχόμαστε… τοίχο των Πρωταθλητών. Δεν είμαστε αντικειμενικοί το ξέρουμε και κακώς, αλλά το να είναι κάποιος tifosi πόσο… μεγάλο ελάττωμα είναι άραγε;

Στην μήκους 4,361 χλμ. πίστα τα μονοθέσια καλούνται να καλύψουν συνολική απόσταση 305,3 χλμ. σε 70 γύρους.

Μετά τον περσινό αγώνα που είχε μόνο μία ζώνη DRS, φέτος επανέρχονται και πάλι δύο, ωστόσο μικρότερες: Η πρώτη θα ξεκινά 55 μέτρα πριν την καμπή 12 (αντί για 168 μ.), ενώ η δεύτερη θα έχει ένα μέτρο μικρότερο μήκος.

Στην συνέχεια δείτε και το σχετικό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Pirelli για το Grand Prix του Καναδά

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook