Ο Alonso δεν θέλει Red Bull

Ο Alonso δεν θέλει Red Bull, ενώ δεν ανησυχεί για το ποιος θα είναι ο teammate του…

Ο Alonso δεν θέλει Red Bull, ενώ δεν ανησυχεί για το ποιος θα είναι ο teammate του…

Η Red Bull δεν αποτελεί πειρασμό για τον Fernando Alonso σύμφωνα με τον manager του Flavio Briatore. Ο Ιταλός μάνατζερ είπε επίσης πως ο Mark Webber δεν έπρεπε να φύγει από τη Φόρμουλα 1.

Ο Ιταλός πρώην επικεφαλής της Renault καθησύχασε τους οπαδούς της Ferrari μέσω της Gazzetta dello Sport, λέγοντας πως η Red Bull δεν αποτελεί πειρασμό για τον Ισπανό οδηγό της Scuderia.

“Ο Fernando έχει συμβόλαιο και οφείλουμε να σεβόμαστε τα συμβόλαια. Δεν υπάρχει κανένας πειρασμός. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για έναν οδηγό να επιθυμεί ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και η ομάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να του το δώσει. Τέλος της ιστορίας. Ο Alonso δεν έχει πει ποτέ πως θέλει να φύγει. Η Ferrari και ο Αλόνσο παραμένουν ένα νικηφόρο δίδυμο”, σχολίασε ο Briatore ενώ στο τέλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι: “στη Ferrari πρέπει να βρουν το εγχειρίδιο με τις οδηγίες”.

Στο τραπέζι της συζήτησης δεν θα γινόταν να μην έπεφτε και ο πιθανός παρτενέρ του Alonso στη Ferrari, αν ο Felipe Massa δεν καταφέρει να κρατήσει τη θέση του. Το όνομα του Nico Hulkenberg ακούστηκε για την ιταλική ομάδα, όπως και το όνομα του Kimi Raikkonen, με τον τελευταίο να είναι μάλλον επιθυμητός σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ομάδες…

“Ο Fernando δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανέναν. Είναι σαν τον Senna. Ο Ayrton έλεγε πως “οποιοσδήποτε στη θέση δίπλα μου”. Έτσι είναι οι δυνατοί οδηγοί. Όσο για τη McLaren (σ.σ. και την κόντρα με τον Lewis Hamilton και τον Ron Dennis), η ομάδα έκανε τα πάντα για να δημιουργήσει αναστάτωση. Μια κορυφαία ομάδα πρέπει να ξέρει να χειρίζεται δύο δυνατούς οδηγούς”.

Εν τω μεταξύ ο Briatore χαρακτήρισε λάθος την απόφαση του Mark Webber να εγκαταλείψει τη Φόρμουλα 1. Ο Ιταλός είπε πως έπρεπε να παραμείνει για μια χρονιά ακόμα.

“Ήταν ήδη κουρασμένος στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Είναι δική του απόφαση, ακόμα κι αν είναι λάθος κατά τη γνώμη μου, γιατί παραμένει γρήγορος και το έδειξε την περασμένη Κυριακή. Μπορεί να τερματίσει τρίτος, τέταρτος, πέμπτος και να αφαιρέσει βαθμούς από τους αντιπάλους του. Αν είχε αποφασίσει να παραμείνει για μια χρονιά ακόμη, η θέση θα ήταν δική του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook