Arctic Oil; Shell Nο!

Η Greenpeace πραγματοποίησε διαμαρτυρία ενάντια στη Shell στο Βελγικό Grand Prix…

Arctic Oil Shell Nο

Η Greenpeace πραγματοποίησε διαμαρτυρία ενάντια στη Shell στο Βελγικό Grand Prix…

Η Greenpeace πραγματοποίησε διαμαρτυρία ενάντια στη Shell στο Βελγικό Grand Prix υψώνοντας ένα πανό από στην κερκίδα της ευθεία των pit, καθώς και κάποια μικρότερα στο βάθρο.

Η διαμαρτυρία είχε ως στόχο το σχέδιο της Shell να συνεχίσει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο στην Αρκτική, μετά από μεγάλα ατυχήματα που έγιναν το περασμένο έτος. Αρκετοί διαδηλωτές ανέβηκαν στην κύρια εξέδρα και πριν να κατεβούν έστησαν στην κορυφή ένα πανό απέναντι από τα pits που ανέγραφε «Arctic Oil; Shell Νο!».

Προηγουμένως δύο ανεμοπτεριστές είχαν πετάξει πάνω από την πίστα με πανό και στο τέλος του αγώνα δύο ακόμη πανό αποκαλύφθηκαν μέσω τηλεχειριστηρίου στο βάθρο αφού είχαν τοποθετηθεί εκεί εκ των προτέρων.

Στην συνέχεια παραθέτουμε και το σχετικό δελτίο τύπου της Greenpeace στο οποίο εξηγούνται και οι προθέσεις για την διαμαρτυρία των ακτιβιστών της.

“Αυτό το Grand Prix είναι η μεγαλύτερη ημέρα της Shell για το έτος,» όπως ο Tony Martin, ένας από τους διαδηλωτές, είπε. «Ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ κολλώντας το λογότυπό τους παντού και διασκεδάζοντας VIP πελάτες, αλλά το μόνο πράγμα που δεν θέλουν να μιλάνε είναι για το σχέδιό τους για την εξαγωγή πετρελαίου στην Αρκτική. Γι “αυτό είμαστε εδώ, για να γνωστοποιήσουμε στο κοινό και τους φιλάθλους της Formula 1, τι η εν λόγω εταιρεία πραγματικά κάνει”

Δείτε και το σχετικό βίντεο στην συνέχεια…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook