Η Ferrari στρέφεται στο μονοθέσιο του 2014

Τέλος Σεπτεμβρίου η στροφή της Ferrari στο μονοθέσιο Formula 1 του 2014

Τέλος Σεπτεμβρίου η στροφή της Ferrari στο μονοθέσιο Formula 1 του 2014

Η Ferrari θα στρέψει την πλήρη εστίαση της για το μονοθέσιο του 2014 στο τέλος του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali.

Ο νέος 1.6-λίτρων V6 κινητήρας με βελτιωμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με τις περαιτέρω αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς σημαίνει ότι τα μονοθέσια του 2014 θα διαφέρουν σημαντικά από τα τωρινά.

Ο επικεφαλής της Lotus, Eric Boullier πιστεύει ότι μόνο η Red Bull θα είναι σε θέση να συνεχίσει να αναπτύσσει το αυτοκίνητό της του 2013 μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Domenicali παραδέχθηκε ότι η Ferrari φτάνει κοντά στο σημείο εναλλαγής της.

«Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας όπου ουσιαστικά θα αρχίσουμε τη μετατόπιση, καθώς το 2014 κάνει το έργο μας πολύ περίπλοκο», δήλωσε ο Domenicali στην επίσημη ιστοσελίδα της F1. «Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα στραφούμε ουσιαστικά στο 2014, ανάλογα, φυσικά, με το πώς θα είναι η κατάσταση με το πρωτάθλημα»…

Ο Domenicali προέβλεψε επίσης ένα μεγάλο επαναπροσδιορισμό στην ιεραρχία, ως αποτέλεσμα των νέων κανονισμών.

«Όλες οι κορυφαίες ομάδες συνειδητοποιούν ότι αν θέλουν να είναι δυνατές το 2014, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουν πολύ γρήγορα να μεταφέρουν τους πόρους τους, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο θέμα – ειδικά για τις μεγάλες ομάδες. Η εικασία μου είναι ότι θα μπορούσαμε να δούμε τεράστιες εκπλήξεις την επόμενη σεζόν όσον αφορά την ιεραρχία. Κατά την άποψή μου – και όσο θυμάμαι – οι αλλαγές που αντιμετωπίζουμε είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές που είχαμε ποτέ στη Formula1. Είναι πραγματικά σημαντικό να τα πας καλά, αλλιώς έχεις χαθεί.»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook