Η αμόλυβδη θα περάσει τα 2 ευρώ ανά λίτρο

Οι απειλές πολέμου στη Συρία μπορεί να “στείλουν” την αμόλυβδη στα 2 ευρώ το λίτρο…

Οι απειλές πολέμου στη Συρία μπορεί να “στείλουν” την αμόλυβδη στα 2 ευρώ το λίτρο…

Απάντηση σε όσους στρέφονται κατά των ιδιοκτητών πρατηρίων, ότι επωφελούνται από τα γεγονότα στη Συρία, για να αυξήσουν κερδοσκοπικά την τιμή της αμόλυβδης, έδωσε ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μιχάλης Κιούσης, μιλώντας στο NEWS 247.

Ο κ. Κιούσης υπογράμμισε, ότι πράγματι τα γεγονότα στη Συρία έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διαμόρφωση της τιμής των καυσίμων διεθνώς.

«Όταν υπάρχουν απειλές για πολεμική σύρραξη και ειδικά σε χώρες πετρελαιοπαραγωγικές, αναλαμβάνει η διεθνής κερδοσκοπία, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει άμεσα η τιμή της βενζίνης. Οι απειλές για σύρραξη είναι αφορμή για κερδοσκοπία. Στη συνέχεια μετακυλίεται στην τιμή του εσωτερικού», με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώνει» στα ύψη.

«Υπάρχουν παπαγαλάκια διεθνώς, που λένε ότι το βαρέλι θα φτάσει, λόγω των γεγονότων στη Συρία, στα 150 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι σε μας η τιμή της απλής αμόλυβδης θα φτάσει τα 2 ευρώ το λίτρο».

«Σε αυτήν την κρίση και με την ετήσια πτώση της κατανάλωσης καυσίμων, τα τέσσερα συναπτά τελευταία χρόνια, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό», σημείωσε ο κ. Κιούσης.

Αναφερόμενος στην τιμή, που θα «αγγίξει» η τιμή της απλής βενζίνης στην επαρχία, εάν επαληθευτούν τα χειρότερα σενάρια, ο κ. Κιούσης ανέφερε, ότι πράγματι η τιμή θα είναι υψηλότερη και από τα 2 ευρώ, καθώς η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις περιοχές, δεδομένων κι άλλων παραγόντων που επιβαρύνουν το κόστος, όπως τα μεταφορικά των καυσίμων.

«Ακόμα και στο χαμηλό της τιμής της βενζίνης, το 1,50 ευρώ το λίτρο, στην περιφέρεια υπάρχει διαφορά πάντα 7-8 λεπτών», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΒΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook