Πως θα είναι τα μελλοντικά SUV;

Το Nissan X-Patrol Design Study δείχνει πως θα είναι τα μελλοντικά SUV…

Το Nissan X-Patrol Design Study δείχνει πως θα είναι τα μελλοντικά SUV… 

Καθημερινά διαπιστώνουμε, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, ότι τα SUV και ιδιαίτερα εκείνα που είναι κατασκευασμένα για σκληρή χρήση, αλλά και εκείνα που είναι κατασκευασμένα για να υπηρετούν την πρακτικότητα και τις crossover καταστάσεις, κερδίζουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς του αυτοκινήτου και πλέον ανταγωνίζονται δυνατά και τις κατηγορίες των sedan και hatchback μοντέλων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και βρίσκουν συνεχώς τρόπους να διευρύνουν την αγορά των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, είτε προς τα κάτω, είτε προς τα πάνω. Όπως για παράδειγμα το επερχόμενο στην Β-κατηγορία crossover της Kia αλλά και το SUV της Jaguar, που κάνουν πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη αυτές τις ημέρες.

Ωστόσο, υπάρχουν και ανεξάρτητοι σχεδιαστές που ακολουθούν αυτή την τάση. Όπως ο απόφοιτος του IED του Τορίνο, ο Samir Sadikhov από το Αζερμπαϊτζάν που έχει κυκλοφορήσει εικόνες από την σχεδιαστική του σπουδή για ένα μελλοντικό SUV με το όνομα Nissan X-Patrol.

Το φουτουριστικό μοντέλο είναι μια μελέτη για ένα νέο μοντέλο Patrol, για το οποίο ο Sadikhov λέει ότι, “αποτίει φόρο τιμής στο μοντέλο της Nissan που απευθύνεται στους λάτρεις της ακραίας περιπέτειας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook