Χειρόφρενο στο Rally Sprint Μάλια – Κράσι!!!

Ο Αγωνιστικός Όμιλος Κρήτης ανακοίνωσε τη ματαίωση του Rally Sprint Μάλια – Κράσι

Ο Αγωνιστικός Όμιλος Κρήτης ανακοίνωσε τη ματαίωση του Rally Sprint Μάλια – Κράσι

Ο Αγωνιστικός Όμιλος Κρήτης ανακοίνωσε τη ματαίωση του δεύτερου αγώνας της χρονιάς για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, που ήταν προγραμματισμένος την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στη διαδρομή Μάλια – Κράσι.

Οι άνθρωποι του Α. Ο. Κρήτης πήραν αυτή την απόφαση χθες, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ, αφού είχαν δηλώσει συμμετοχή μόλις δεκατρία (13) πληρώματα, ενώ δεν υπήρχε καμία περίπτωση αύξησης του αριθμού ακόμα και να δινόταν παράταση της ημερομηνίας λήξης συμμετοχών.

Πολλοί οι παράγοντες ακύρωσης, με κυριότερο τον οικονομικό όπου σίγουρα ένας αγώνας με δεκατρείς συμμετοχές δεν καλύπτει ούτε το 50% των εξόδων του εκτός και αν η οργάνωση κάνει μεγάλες … εκπτώσεις στην ασφάλεια, την προβολή κτλ.

Πιστεύουμε πως αιτία των λιγοστών συμμετοχών, εκτός από την οικονομική κρίση που διανύουμε, είναι και οι διάσπαση των κατηγοριών, όπου η ΟΜΑΕ στη φετινή προκήρυξη των Sprint έχει διαχωρίσει τις 4 βάση κυβισμού κατηγορίες, σε δώδεκα (!) κλάσεις, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνει βαθμολογικά καμία και το ενδιαφέρον θεατών αλλά και συμμετεχόντων να είναι ανύπαρκτο, ειδικά στις “μικρές” κατηγορίες. Θεωρητικά μπορεί αυτή η κίνηση της ΟΜΑΕ να είναι σωστή, ωστόσο, η εφαρμογή της πιστεύουμε ότι έγινε ίσως σε τελείως λάθος χρόνο, μπορεί και να κάνουμε λάθος, αν και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν…

Επόμενος αγώνας για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί κανονικά, είναι το 35ο Rally Κρήτης, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook