Ποιος κατασκευάζει τον κινητήρα του Nissan GT-R;

Οι Ιάπωνες Takumi είναι οι μηχανικοί που κατασκευάζουν τον κινητήρα του Nissan GT-R!!!

Οι Ιάπωνες Takumi είναι οι μηχανικοί που κατασκευάζουν τον κινητήρα του Nissan GT-R!!!

Για το συγκεκριμένο μοντέλο της Nissan έχουμε μιλήσει ουκ ολίγες φορές και σίγουρα πολλές φορές έχουμε τονίσει την μοναδικότητα του, την ίδια στιγμή που δεν διστάζουμε να του “πλάθουμε” το εγκώμιο, μιας και δεν “κωλώνει” να τα βάλει με supercars πολύ πιο ακριβά και με σαφώς βαρύτερο όνομα και ιστορία…

Κάποιες φορές κερδίζει τις μάχες αυτές και κάποιες άλλες χάνει. Δεν έχει όμως καμία σημασία γιατί απλά είναι το Nissan GT-R και τέλος!!!

Ακόμα μεγαλύτερος όμως γίνεται ο σεβασμός μας προς το συγκεκριμένο μοντέλο μαθαίνοντας ότι δικαιοδοσία να συναρμολογήσουν τον κινητήρα του GT-R έχουν τέσσερις μόνο άνθρωποι, οι κύριοι Kurosawa, Ooyama, Shioya και Nobomitsu, που είναι όλοι Ιάπωνες, έχουν συνολική εμπειρία πάνω από 100 χρόνια και φέρουν τον τίτλο του takumi.

2014-nissan-gt-r-review

Τι σημαίνει takumi; Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός περιγράφει έναν πολύπειρο μηχανικό με μεγάλες ικανότητες και αφοσιωμένο απόλυτα σε αυτό που κάνει, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Πριν το βίντεο να πούμε καταρχάς ότι ο κινητήρας του GT-R είναι ένα μοτέρ V6 με 2 turbo και απόδοση στα 545 άλογα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι 4 takumi λοιπόν είναι υπεύθυνοι για τους κινητήρες όλων των Nissan GT-R που κυκλοφορούν στον κόσμο, με την ταμπέλα με το όνομα αυτού που τον κατασκεύασε να αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που τον κάνει μοναδικό.

25-2014-nissan-gt-r-review

Στην συνέχεια δείτε το βίντεο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook