Το τζιπ του μισού εκατομμυρίου!!!

Το απόλυτο Mercedes G63 AMG είναι ένα 6×6 τζιπ με τιμή στο μισό εκατομμύριο!!!

Το απόλυτο Mercedes G63 AMG είναι ένα 6×6 τζιπ με τιμή στο μισό εκατομμύριο!!!

Προφανώς κάποιος που ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά να αγοράσει την Mercedes G63 AMG σίγουρα δεν θα κολλήσει στην τιμή του απόλυτου off road μοντέλου της γερμανικής φίρμας.

Άλλωστε τέτοιοι “μερακλήδες” πελάτες ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα σε ένα αυτοκίνητο. Όπως για παράδειγμα το αν κολλάει ή μπορεί να σκαρφαλώσει σχεδόν παντού χωρίς κάποιο πρόβλημα. Ενώ και ο επιδόσεις όπως το νούμερο για την επίτευξη του 0-100 είναι ένα ενδιαφέρον επίσης στοιχείο που τραβάει το ενδιαφέρον.

Mercedes-Benz-G63-6-Wheeled-6x6-On-Dunes

Να πούμε λοιπόν ότι η Mercedes G63 AMG είναι ένα μοντέλο off road και συγκεκριμένα 6×6 με πέντε ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά και ενισχυμένο κιβώτιο υπο-πολλαπλασιασμού που διαθέτει μέχρι και σύστημα που αυξομειώνει την πίεση στα θηριώδη ελαστικά των 37 ιντσών.

Το μήκος της θηριώδους Mercedes αγγίζει τα 6 μέτρα, με την απόσταση της από το έδαφος να είναι στο μισό μέτρο. Σκαρφαλώνει σχεδόν παντού ενώ περνάει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και από νερό με βάθος στο ένα μέτρο.

Φοράει ένα μοτέρ βενζίνης V8 με χωρητικότητα 5,5 λίτρων με 2 turbo και απόδοση στους 536 ίππους. Η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων είπαμε δεν ενδιαφέρει ως νούμερο, αντιθέτως το 0-100 ενδιαφέρει και μάλιστα να πούμε ότι έρχεται σε χρόνο λιγότερο από τα 6secs. Αυτό το νούμερο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν λάβουμε υπόψιν μας επίσης ότι μια Mercedes G63 AMG έχει βάρος που αγγίζει σχεδόν τους 4 τόννους. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160km/h.

Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-Concept-2013

Όσο για την τιμή του; Λίγο πολύ φθάνει σχεδόν το μισό εκατομμύριο!!!

Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και για κάτι πιο extreme μπορεί να δει και το: Από τα 4×4 στα 6×6 και με 700 ίππους παρακαλώ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook