Έξαλλος ο Alonso με την Red Bull

Alonso πετάει το γάντι στην Red Bull για την “στρατηγική” της…

Alonso πετάει το γάντι στην Red Bull για την “στρατηγική” της…

Στον απόηχο του Ιαπωνικού γκραν πρι, ο Ισπανός πιλότος της Ferrari καυτηρίασε την στάση της Red Bull, για την αδικία που έπραξε εις βάρος του Mark Webber στερώντας του την νίκη!

“θα ήταν ωραίο να επανέλθουμε στις παλιές καλές μέρες της Ferrari που ήμασταν στην πρώτη και δεύτερη θέση και η ομάδα αποφάσιζε ποιος θα κερδίσει. Όχι όπως στη Red Bull που ρυθμίζουν τα πράγματα κάνοντας με το ένα μονοθέσιο τρία pit stop και με το άλλο δυο. Έτσι η ζωή είναι πολύ εύκολη”.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Fernando Alonso όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση στην συνέντευξη τύπου, μετά την λήξη του Grand Prix Ιαπωνίας και “έδειξε” τι ακριβώς έγινε στον αγώνα.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο Ισπανός, σύμφωνα με την στρατηγική της Red Bull, o Webber που εκκινούσε από την pole υποχρεώθηκε να κάνει 3 Pit stop, ένα παραπάνω από τον ομόσταυλό του, Sebastian Vettel, στον 42ο γύρο και ενώ απέμεναν ακόμη 11 γύροι για το πέσιμο της καρό σημαίας, με σκοπό ο Γερμανός να αρπάξει την νίκη.

O Ισπανός, που άφησε αιχμές για την στρατηγική της Red Bull, ώστε να βοηθήσει τόσο προκλητικά τον Vettel, είχε να κάνει και για έναν ακόμη λόγω. Ότι στην Αυστριακή ομάδα δεν ήθελαν να εκτεθούν μέσω του team radio, δίνοντας εντολή στο Webber να αφήσει τον Γερμανό να κερδίσει τον αγώνα και αυτός ν’ αρνηθεί. Γι’ αυτό του έδωσαν εντολή να κάνει ένα pit stop παραπάνω.

Αντίθετη άποψη όμως είχε ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, που δήλωσε πως η αδυναμία του Webber να περάσει τον Romain Grosjean, του κόστισε την ευκαιρία της νίκης…

Ο καθένας όμως μπορεί να κρίνει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook