BMW M: από την πίσω-κίνηση στην τετρακίνηση;

Στην τετρακίνηση φαίνεται να στρέφεται το M-Devision της BMW για να χτυπήσει Audi RS και Mercedes-AMG…

Στην τετρακίνηση φαίνεται να στρέφεται το M-Devision της BMW για να χτυπήσει Audi RS και Mercedes-AMG…

Αυτό που έχουμε μάθει από την BMW είναι ότι η πίσω-κίνηση είναι το βασικό σήμα κατατεθέν της. Μήπως όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει μελλοντικά για λόγους marketing ώστε να χτυπήσει των ανταγωνισμό;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πρώτες εκδόσεις με τετρακίνηση της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν προκάλεσαν αντιδράσεις από τους φανατικούς λάτρεις της φίρμας, μιας και απλά συμπλήρωναν την γκάμα μοντέλων της και έδιναν μια επιλογή όσων ήθελαν να κινηθούν με αποτελεσματικότητα σε τερέν με περιορισμένη πρόσφυση

BMW-F10-M5-with-BMW-M6

Μιλώντας στο αυστραλιανό Motoring.com.au, ο επικεφαλής του τμήματος BMW M, Friedrich Nitschke, είπε πως η τετρακίνηση είναι ένα ζήτημα που συζητιέται, αλλά ακόμη κι αν τελικά αποφασιστεί δεν πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα, όχι πριν τις επόμενες BMW M5 και Μ6.

Διευκρίνισε επίσης πως, αν τελικά έρθει σύστημα τετρακίνησης, θα είναι προαιρετικό και δεν θα καταργήσει τις πισωκίνητες εκδόσεις.

M5_M6

Ο λόγος που η BMW μελετά μια τόσο σοβαρή στροφή, είναι η εμπορική επιτυχία των τετρακίνητων Mercedes-AMG και Audi RS στις αγορές των ΗΠΑ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook