Πάλι στον Vettel το πρωτάθλημα F1

Πρωταθλητής στην Formula 1 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Vettel!!!

Πρωταθλητής στην Formula 1 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Vettel!!! 

Με τη δέκατη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα στην πίστα Buddh International που φιλοξενήθηκε το 16ο γκραν πρι της σεζόν ο Sebastian  Vettel πανηγύρισε τον τέταρτο συνεχόμενο Παγκόσμιο τίτλο του, τρεις αγώνες πριν την αυλαία της σεζόν.

Σε έναν αγώνα που την παράσταση έκλεψαν τα ελαστικά και η αλλαγή τους ο Γερμανός πιλότος έκανε το απόλυτο στην ινδική πίστα έχοντας τρεις στις τρεις νίκες.

Formula_One_Indian_Grand_Prix

Η χαρά για τη Red Bull είναι διπλή, αφού ήδη εξασφάλισε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους Κατασκευαστές.

Με αυτό το πρωτάθλημα ο Sebastian  Vettel έγινε ο νεότερος πιλότος (26 ετών) που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στην ιστορία της Formula 1, ενώ ισοφάρισε τον Juan Manuel Fangio στους τέσσερις συνεχόμενους τίτλους.

vettel grand prix of india 2013 tittles

Ο Sebastian  Vettel στην Ινδία εκκίνησε από την πρώτη και μετά από δύο πιτ στοπ πέρασε ξανά στην κορυφή. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Nico Rosberg.

Για ακόμη μία φορά εντυπωσιακός ήταν ο ρυθμός του Romain Grosjean, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, κερδίζοντας 14 θέσεις στον αγώνα, δεδομένου ότι εκκίνησε 17ος.

Σταθερή και πολύ καλή ήταν η απόδοση του Felipe Massa, ο οποίος μετά την εξαιρετική εκκίνηση που έκανε και τις δύο… επισκέψεις του στα πιτ είδε την καρό σημαία από την τέταρτη θέση.

Σε αντίθεση με τον Felipe Massa, καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον έτερο πιλότο της FerrariFernando Alonso, ο οποίος τερμάτισε το ινδικό grand prix στην 11η θέση.

Ο Ισπανός στην εκκίνηση είχε επαφή με τον Mark Webber, μπήκε στα πιτ άλλαξε μπροστινή αεροτομή, ωστόσο στη συνέχεια του αγώνα αντιμετώπιζε προβλήματα, μένοντας τελικά εκτός δεκάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook