Το νέο supermini της Nissan είναι το Note!!!

Το νέο supermini της Nissan είναι το Note και θα κάνει 12.000 ευρώ!!!

Το νέο supermini της Nissan είναι το Note και θα κάνει 12.000 ευρώ!!!

Κομμένο και ραμμένο στα δεδομένα της Ελλάδας φαίνεται πως είναι το νέο supermini της Nissan. Ο λόγος για το Nissan Note, που αν και ανήκει στο B-Segment, διαθέτει και χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, την ίδια ώρα που δεν επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό μιας οικογένειας.

Διαθέτει 5 θέσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν με σχετική άνεση τους επιβάτες, ενώ και ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 325 έως 411 λίτρα. Supermini σε ρόλο μικρού οικογενειακού; Γιατί όχι;

2013-nissan-note-003

Το νέο Note έχει διαστάσεις 4,10 – 1,53 μέτρα (μήκος – ύψος) και μεταξόνιο 2,60 μέτρα, που του επιτρέπουν να παρέχει στους επιβάτες του τους καλύτερους χώρους της συγκεκριμένης κατηγορίας. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί από την Nissan και στο θέμα της πρακτικότητας με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα των πίσω θυρών που ανοίγουν σχεδόν κάθετα, διευκολύνοντας την είσοδο – έξοδο των πίσω επιβατών.

2013-nissan-note-001

Η ιαπωνική φίρμα όμως δεν μένει σε θέματα άνεσης και χώρων, αλλά προχωρά ένα βήμα ακόμα, τροφοδοτώντας το νέο supermini της και με νέα συστήματα ασφαλείας. Έτσι στο νέο Note, πέρα από το στάνταρ ESP και τους 6 αερόσακους, συναντάμε και το Nissan Safety Shield, που δεν είναι κάτι άλλο από μια ευρυγώνια κάμερα, τοποθετημένη στο πίσω μέρος, η οποία μας προειδοποιεί για το τι υπάρχει στο τυφλό σημείο, ανιχνεύει εμπόδια, αλλά και απότομες αλλαγές λωρίδας.

2013-nissan-note-002

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Nissan Note θα λανσάρεται με ένα μοτέρ βενζίνης και ένα πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, το diesel μοτέρ θα είναι ο γνωστός 1.5 dCi της Nissan, που είναι δυνατός (90 ίπποι), εξασφαλίζει καλές επιδόσεις (0-100 σε 11,9secs, τελική σχεδόν 180km/h) και οικονομικός (3,6lt/100km).

Από πλευράς βενζίνης, έχουμε τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων με απόδοση 80 ίππων και κατανάλωση που κυμαίνεται στα 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Επίσημα οι τιμές του νέου Note δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο, οι φήμες αναφέρουν τιμές 12.000 ευρώ για την έκδοση βενζίνης και 15.000 ευρώ για την έκδοση diesel. Οι τιμές αυτές λογικά θα περιλαμβάνουν το κέρδος απόσυρσης και θα αναφέρονται στις εκδόσεις με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού Energy.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook