Έρχονται πιο light αυτοκίνητα!!!

Inrekor, το νέο υλικό που θα κάνει τα αυτοκίνητα στο μέλλον ελαφρύτερα!!!

Inrekor, το νέο υλικό που θα κάνει τα αυτοκίνητα στο μέλλον ελαφρύτερα!!!

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι μηχανικοί είναι το βάρος ενός νέου μοντέλου. Το βάρος ως γνωστόν μπορεί να επηρεάσει πολλά από τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος, όπως για παράδειγμα την κατανάλωση του, τις επιδόσεις, κλπ

Ειδικά δε όσο αυξάνονται τα συστήματα ενεργητικής, αλλά και παθητικής ασφάλειας, που είναι αναγκαία βέβαια, αλλά και τα συστήματα για την άνεση και ψυχαγωγία των επιβατών, άλλο τόσο αυξάνεται και ο πονοκέφαλος των μηχανικών που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα νέα μοντέλα.

Οπότε που κρίνεται το παιχνίδι; Μα φυσικά στα υλικά και την τεχνολογία τους που ολοένα και περισσότερο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια.

Στο κυνήγι λοιπόν της αναζήτησης νέων υλικών και τεχνικών για τη μείωση του βάρους, η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας Inrekor, που κάνει λόγο για ένα νέο υλικό το οποίο φέρει το όνομα της εταιρείας, ίσως και να φέρνει την επανάσταση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο υλικό ονόματι Inrekor έχει την ίδια αντοχή με τον χάλυβαζυγίζει όμως 30% λιγότερο, την ίδια στιγμή που είναι και πλήρως ανακυκλώσιμο!!!

Το υλικό έχει δομή τύπου sandwich και βάση ένα αφρώδες στρώμα προπυλενίου που έχει την εμπορική ονομασία ARPRO και περιβάλλεται από δύο φύλλα αλουμινίου. Το Inrekor μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την κατασκευή του πλαισίου όσο και κάποιων εξωτερικών πάνελ και θα το δούμε στην πράξη ως υλικό κατασκευής του Porsche 356 Speedster kit.

Η εταιρεία για να αποδείξει τις αρετές του υλικού παρουσίασε το σασί ενός τετραθέσιου αυτοκινήτου που με συμβατικά υλικά θα ζύγιζε 300kg ενώ με το Inrekor θα ήταν μόλις 160kg.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι από πλευράς ασφάλειας το νέο αυτό υλικό έχει δοκιμαστεί από τον οργανισμό MIRA και από το Warwick Manufacturing Group, έχει την ίδια αντοχή με το χάλυβα. Αν μάλιστα αξιολογούσαν σε crash test, αυτοκίνητο που θα ήταν κατασκευασμένο από Inrekor, το EuroNCAP θα του έδινε πέντε αστέρια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook