Στο MotoGP η Aprilia το 2016

Η ιταλική Aprilia ανακοίνωσε την επάνοδο της στο MotoGP το 2016…

Η ιταλική Aprilia ανακοίνωσε την επάνοδο της στο MotoGP το 2016…

Έχει μεγάλη παράδοση στις μικρές κατηγορίες, αλλά όχι στο MotoGP.

Η Aprilia έχει αναδείξει τον Βαλεντίνο Ρόσι, τον Λόρις Καπιρόσι και τον Μαξ Μπιάτζι. Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι οδηγοί που έκαναν μεγάλη καριέρα έχουν πάρει νίκες με την Aprilia στις μικρές κατηγορίες του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας (125cc, 250cc, νυν Moto3 και Moto2).

Ωστόσο όταν δοκίμασε τις δυνάμεις της στο MotoGP, τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Η ιταλική εταιρεία είναι έτοιμη να ξαναδοκιμάσει.

Ανακοίνωσε την επιστροφή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα το 2016 και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Group Piaggio, Ρομπέρτο Κολανίνο, “η Aprilia επιστρέφει για να νικήσει και να έχει την ίδια επιτυχία που είχε στα Superbikes. Έχουμε δυο χρόνια σκληρής δουλειάς μπροστά μας“.

Το 2002 η Aprilia αγωνίστηκε στο MotoGP με την ιστορική μοτοσικλέτα RS Cube. Στα τρία χρόνια που έτρεξε η ομάδα στο MotoGP δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από μια  θέση με τον Κόλιν Έντουαρντς στη Σουζούκα το 2003

Τα δύο τελευταία χρόνια η Aprilia έχει την καλύτερη μοτοσικλέτα στην κατηγορία CRT του MotoGP, οπότε μένει να δούμε τι θα καταφέρει με την επιστροφή της το 2016

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook