Twin-Up με κατανάλωση 1.1lt/100km!!!

Το Volkswagen Twin-Up έχει κατανάλωση μόλις 1,1 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!!!

Το Volkswagen Twin-Up έχει κατανάλωση μόλις 1,1 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!!!

Η VW αποκάλυψε το πρωτότυπο Twin-Up diesel-electric hybrid το οποίο θα βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Τόκιο και σύμφωνα με την γερμανική φίρμα έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Το πρωτότυπο Twin-Up ζυγίζει 1.205 κιλά και εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο δανεισμένο από το γνωστό πρωτότυπο XL1!!!

2014_Vw_Twin-up

Κάτω από το καπό λοιπόν συναντάμε έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα 47 ίππων και μία μπαταρία 8,6 kWh, τα οποία συνδυάζονται με έναν 2κύλινδρο 800 κ.εκ. πετρελαιοκινητήρα 47 ίππων με τη συνολική του απόδοση να υπολογίζεται στους 74 ίππους και 214 Nm ροπής. Το κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το ντεπόζιτο, όπου αποθηκεύεται το πετρέλαιο έχει χωρητικότητα 33 λίτρων, έναντι 13 που είναι στο XL1. Σύμφωνα με τη VW, το Twin-Up χρειάζεται 15,7secs για να ολοκληρώσει το 0-100 με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 140km/h.

Το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου όμως είναι η μέση κατανάλωσή του που σύμφωνα με τους Γερμανούς θα κυμαίνεται μόλις στο 1,1lt/100km, ενώ αντίστοιχα και οι εκπομπές ρύπων CO2 θα περιορίζονται στα 27gr/km. Τώρα να μου πεις είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος τους Γερμανούς και τα νούμερα τους; Η αλήθεια είναι ότι μόνο μια δοκιμή στην πράξη θα μας έπειθε…

Πάντως, στην περίπτωση που χρειαστεί το Twin-Up να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά μπορεί να διανύσει έως και 50 χιλιόμετρα και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν όμως τα 78km/h.

VW-Twin-Up-Hybrid-Diesel

Αναμένουμε περισσότερα νέα πάντως μιας και σε λίγες μέρες η VW θα παρουσιάσει το νέο πρωτότυπο Twin-Up στο Σαλόνι του Τόκιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook