Το extreme 3θέσιο σπορ αυτοκίνητο της Nissan

Η Nissan αποκάλυψε το BladeGlider Concept σε σχήμα… Deltawing!!!

Η Nissan αποκάλυψε το BladeGlider Concept σε σχήμα… Deltawing!!!

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο η Nissan μας δίνει μια γεύση από το νέο extreme σπορ μοντέλο της, το BladeGlider Concept. Διαθέτει σχήμα που θυμίζει το αγωνιστικό Deltawing και οι Ιάπωνες έχουν προθέσεις όχι απλά να το “γυρίζουν” από Σαλόνι σε Σαλόνι αλλά και να το στείλουν στις γραμμές παραγωγής τους, έστω και για περιορισμένο αριθμό κομματιών και σε διάστημα εντός των επομένων 3 ετών.

nissan-bladeglider-electric-sports-car-concept--2013-tokyo-motor-show

Το σχήμα τύπου “delta wing” με το εμπρός μετατρόχιο του ενός μέτρου, υπόσχεται μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και αυξημένη ευελιξία, ενώ σε συνδυασμό με το μελετημένο αεροδυναμικά πάτωμα, κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, προσφέρει αρκετή πρόσφυση στο ηλεκτρικό roadster της Nissan, αποφεύγοντας έτσι τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα.

Η ανοιχτή καμπίνα του BladeGlider Concept διαθέτει τριθέσια διάταξη που θυμίζει αυτήν της McLaren F1 και τιμόνι που παραπέμπει σε αεροσκάφος. Η όλη hi-tech εικόνα ενισχύεται από τις διάσπαρτες μεταλλικές πινελιές και φυσικά από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

nissan-bladeglider-interior

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχει δώσει ακόμα στην δημοσιότητα η ιαπωνική φίρμα, ωστόσο, το εντυπωσιακό αυτό concept car έχει ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες στους πίσω τροχούς, που παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου που βρίσκονται πίσω και χαμηλά στο πάτωμα. Ακόμα, η κατανομή βάρους του BladeGlider Concept είναι 30/70 εμπρός/πίσω και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από CFRP (Carbon Fibre Reinforced Plastic).

nissan-bladeglider-concept-rear

Πάρτε μια σύντομη γεύση και στο βίντεο που ακολουθεί

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook