Black box και στο αυτοκίνητο!!!

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θέλουν μαύρο κουτί και στα αυτοκίνητα!!!

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θέλουν μαύρο κουτί και στα αυτοκίνητα!!!

H ιδέα του μαύρου κουτιού στα αυτοκίνητα, μια παραλλαγή αυτού που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στα αεροπλάνα, δεν είναι καινούργια. Υπάρχει εδώ και χρόνια και σε τακτά χρονικά διαστήματα επανέρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά από μια γερμανική ασφαλιστική η οποία θέλει να τοποθετήσει σε 1.000 πελάτες της σε πρώτη φάση, ένα black box στα αυτοκίνητά τους, το οποίο θα καταγράφει συνεχώς τη συμπεριφορά τους πίσω από το τιμόνι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα που βλέπουμε στο caroto.gr.

Σύμφωνα με το caroto.gr, οι ασφαλιστικές ενδιαφέρονται να μάθουν στοιχεία όπως την ταχύτητα με την οποία κινούνται κι αν σέβονται τα όρια, το σεβασμό που δείχνουν στα σήματα κ.ο.κ., με απώτερο στόχο οι πιο προσεκτικοί (και νομοταγείς) να έχουν μια επιπλέον έκπτωση στα ασφάλιστρά τους. Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται πάντως είναι το αν οι πιο “άτακτοι” οδηγοί θα έχουν κάποιες επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αύξηση των ασφάλιστρων.

Παράλληλα θα καταγράφονται και άλλα στοιχεία, όπως που κινήθηκε τα αυτοκίνητο, που πήγε, έξω από πού στάθμευσε κ.λπ. τα οποία ανήκουν ξεκάθαρα στα προσωπικά δεδομένα. Οπότε καλύτερα να λείπει το μαύρο κουτί της ασφαλιστικής (αν πετύχει το πείραμα είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του είδους σε όλη την Ευρώπη) για κάμποσα ευρώ έκπτωση…

Αυτή η πρακτική πάντως φαίνεται πως είναι στο προσκήνιο εδώ και μερικά χρόνια, με τις ΗΠΑ μάλιστα να είχαν φέρει σχετικό νομοσχέδιο από το 2012 στο οποίο προβλεπόταν πως όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα τεθούν σε κυκλοφορία στη χώρα από το 2015 θα φέρουν υποχρεωτικά «μαύρο κουτί» ή όπως επιστημονικά λέγεται «event data recorder». Δείτε και το σχετικό: Μαύρο Κουτί στα νέα αυτοκίνητα!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook