Honda Type R με 320 άλογα!!!

Το νέο Honda Type-R θα τα καταφέρει με 320 άλογα στο Nurburgring;

Το νέο Honda Type-R θα τα καταφέρει με 320 άλογα στο Nurburgring;

Πριν από μερικές μέρες η Honda ανακοίνωσε την είσοδο της στην υπερτροφοδότηση με τους νέας γενιάς TURBO VTEC. Παράλληλα, οι Ιάπωνες έκαναν γνωστό πως δοκιμάζουν ήδη το νέο Civic Type-R σε εξαντλητικούς ρυθμούς με στόχο να σπάσουν κάθε προσθιοκίνητο ρεκόρ στο Nurburgring που τώρα κατέχει το Renault Megane 265 Trophy με χρόνο 8:07.97. Εδώ να σημειωθεί πως το ταχύτερο Honda στη «πράσινη κόλαση» είναι το NSX-R με 7:56.73.

2015-Honda-Type-R-01

Τώρα, για να το καταφέρει αυτό το Type-R θα εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο τούρμπο με προηγμένο νέας γενιάς σύστημα βύθισης και χρονισμού των βαλβίδων (VTEC) και συμπαγή στροβιλοσυμπιεστή δίχως lag (υστέρηση) και με ισχύ που για την περίσταση μάλλον θα φτάνει έως τους 320 PS και τα 400 Νm (το απλό Type-R πιθανολογείται πως θα έχει τουλάχιστον 280 PS). Έτσι, το 0-100 θα πέφτει κάτω από τα 6 sec.

2015-Honda-Type-R-02

Το ερώτημα είναι αν το νέο Type-R θα καταφέρει να αναδειχθεί το ταχύτερο προσθιοκίνητο παραγωγής στην «πράσινη κόλαση», στο Nurburgring και το caroto.gr προσπαθεί να μελετήσει κάπως το θέμα, διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο. Δείτε όμως και το σχετικό βίντεο στην συνέχεια

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook