Πήρε τα λεφτά και την έκανε ο πρώην CEO της Peugeot Citroen!!!

Συνταξιοδοτικό πακέτο-σκάνδαλο 21 εκ. ευρώ για τον πρώην CEO της Peugeot Citroen

Συνταξιοδοτικό πακέτο-σκάνδαλο 21 εκ. ευρώ για τον πρώην CEO της Peugeot Citroen

Στο στόχαστρο της Γαλλικής κυβέρνησης βρέθηκε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της PSA Peugeot Citroen, Φιλίπ Βαρέν, με το Παρίσι να ζητά την επανεξέταση του συνταξιοδοτικού του πακέτου, το οποίο η εταιρεία προέβλεψε στα 21 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της Athens Voice.

Η αποκάλυψη αυτή εν μέσω των περικοπών και μεγάλου αριθμού απολύσεων στον Γαλλικό Όμιλο προκάλεσε προφανώς και δικαιολογημένα έντονες αντιδράσεις. Στελέχη της κυβέρνησης και σωματεία εργαζομένων εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο κ. Βαρέν, ο οποίος αποχωρεί τρία χρόνια πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, θα λάβει ετήσια συνταξιοδοτική αποζημίωση 310.000 ευρώ, για διάστημα 25 ετών, άνευ φόρων και κοινωνικών επιβαρύνσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε «απολύτως ανάρμοστη» την συνταξιοδοτική αυτή πρόβλεψη για τον Βαρέν, ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, ζήτησε από τον Βαρέν να αρνηθεί το «δώρο» αυτό, χαρακτηρίζοντάς το «βραβείο μετριότητας» και «πρόκληση» απέναντι στο υπόλοιπο εργατικό δυναμικό.

Τελικά, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει το γενναιόδωρο πακέτο της σύνταξής του. «Αποφάσισα να αποποιηθώ των ρυθμίσεων για τα συνταξιοδοτικά μου δικαιώματα», δήλωσε ο 61χρονος Βαρέν, σε δημοσιογράφους, έχοντας δεχθεί τα πυρά κυβέρνησηςαντιπολίτευσης και εργαζομένων στην PSA. Τον Βαρέν θα αντικαταστήσει την επόμενη χρονιά ο Κάρλος Ταβάρεςπρώην διευθυντικό στέλεχος της Renault.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook