Τι θα παίξει στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ;

Προς “διόρθωση” ο άδικος τρόπος υπολογισμού φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων I.X.;

Προς “διόρθωση” ο άδικος τρόπος υπολογισμού φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων I.X.;

Οι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων I.X. «μάχονται» για να διορθωθεί ένα τεράστιο λάθος που αφορά στον άδικο τρόπο υπολογισμού φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων I.X. κατά την χρήση αλλά και την κτήση.

Ειδικότερα όταν εισάγεται στην Ελλάδα ένα μεταχειρισμένο I.X. από άλλο κράτος – μέλος εκτελωνίζεται με βάση την 1η άδεια κυκλοφορίας του στο εξωτερικό.

Ωστόσο, με το που θα τοποθετηθούν ελληνικές πινακίδες στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο τότε η εφορία το φορολογεί ως καινούριο ασχέτως αν κυκλοφορεί σε κάποιο άλλο κράτος – μέλος εδώ και πολλά χρόνια.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων I.X. να καταβάλουν άδικα Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και να εμπίπτουν σε υψηλά τεκμήρια εξαιτίας της άδικης φορολόγησης τους από την εφορία.

Παράλληλα, όποια από τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα I.X. έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε κάποιο άλλο κράτος – μέλος πριν από το 2003, ασχέτως πότε κυκλοφορήσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα απαλλάσσονται από τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης εξαιτίας της παρέλευσης της δεκαετίας.

Δείτε και το σχετικό: Αλλάζουν τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρο πολυτελείας!!!

Με πληροφορίες από Ημερησία

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook