Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014

Το Renault Clio είναι τελικά το «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2014» για την Ελλάδα…

Το Renault Clio είναι τελικά το «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2014» για την Ελλάδα…

Το Renault Clio είναι τελικά το «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2014» για την Ελλάδα, καθώς είναι αυτό που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, το σύνολο 116, μεταξύ των μοντέλων που είχαν προκριθεί στην τελική δεκάδα του θεσμού.

Τα 20 μέλη της επιτροπής ψήφισαν στην  θέση, με ομολογουμένως μικρή διαφορά από το πρώτο, το Skoda Octavia.

Στην ψηφοφορία για την επιλογή του καλύτερου αυτοκινήτου για το 2014 συμμετείχαν 20 επαγγελματίες δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την ενημέρωση του αυτοκινήτου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σ’ ένα μεγάλο αριθμό μέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, Internet, ραδιόφωνο).

greek car of the year 2014

Το νέο Renault Clio επελέγη μέσα από την λίστα των 10 αυτοκινήτων που συμμετείχαν στην τελική φάση, τα οποία ξεχώρισαν μέσα από μία διαδικασία προεπιλογής, με ψηφοφορία, ανάμεσα σε 19 νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά το τελευταίο 12μηνο. Στην τελική δεκάδα της φετινής ψηφοφορίας συμμετείχαν τα μοντέλα: Chevrolet Trax, Fiat 500L, Ford B-Max, Kia cee’d, Mercedes CLA, Mitsubishi Space Star, Opel Adam, Renault Clio, Skoda Octavia και Toyota Auris.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το βραβείο για το Clio παρέλαβε ο κ. γενικός διευθυντής της Teoren, της ελληνικής αντιπροσωπείας της γαλλικής φίρμας, κ. Γιάννης Ιακωβίδης, ενώ τιμήθηκαν με ειδικά βραβεία ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης, για τη συνολική προσφορά του στον τομέα της οδικής ασφάλειας, ο επιχειρηματίας Γιάννης Κοντέλλης, ως εκπρόσωπος της οικογένειας που δημιούργησε την μακροβιότερη εν λειτουργία, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Θεοδοσέλη από τη Ρόδο και Δώρα Γκουτζιαμάνη από τις Σέρρες, για το έργο τους στην εκπαίδευση Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook