Απίστευτο, η Κούβα ανοίγει την αγορά αυτοκινήτων!!!

Απίστευτο, αλλά στην Κούβα πλέον θα πωλούνται και αυτοκίνητα της δικής μας εποχής!!!

Απίστευτο, αλλά στην Κούβα πλέον θα πωλούνται και αυτοκίνητα της δικής μας εποχής!!!

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 η εικόνα στους δρόμους της Κούβας θα αλλάξει.

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα αυτοκίνητα στη χώρα του Φιντέλ Κάστρο

Η εικόνα του live μουσείου της αυτοκίνησης, που χτίστηκε αναγκαστικά όταν μετά την επανάσταση απαγορεύτηκαν οι εισαγωγές αυτοκινήτων σε λίγα χρόνια θα πάψει να υπάρχει.

Σε ολόκληρη τη χώρα κυκλοφορούν περίπου 60.000 αμερικανικά μοντέλα της δεκαετίας του ’50, καθώς επίσης και 60.000 μοντέλα σοβιετικής προέλευσης. Υπάρχουν επίσης αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα, κυρίως ασιατικής προέλευσης, που εισάγονταν από το κράτος.

Η απελευθέρωση της αγοράς αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται στις περίπου 300 μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ραούλ Κάστρο, οικοδομώντας τη μετά Φιντέλ εποχή. Τα τελευταία δύο χρόνια οι Κουβανοί μπορούσαν να προβαίνουν σε αγοραπωλησίες μεταξύ τους, έπρεπε όμως να ζητούν την άδεια του κράτους προκειμένου να αγοράσουν ένα σχετικά καινούριο μοντέλο από κρατική εταιρία ενοικίασης.

Όπως αναφέρει η επίσημη εφημερίδα του κομμουνιστικού κόμματος, ύστερα από την σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου «η αγορά νέων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βαν, μικρών φορτηγών και μίνι μπας απελευθερώνεται για Κουβανούς, αλλοδαπούς κατοίκους της χώρας, εταιρίες και διπλωμάτες»

Μετά από αυτή την απόφαση τίποτα πλέον δεν θα θυμίζει την Κούβα που ξέραμε, και αυτό θα το καταλαβαίνει κάποιος ακόμα και από τον δρόμο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook