Η Chrysler 100% στη Fiat!!!

Με το καλημέρα του 2014 ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς της Chrysler από την Fiat…

Με το καλημέρα του 2014 ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς της Chrysler από την Fiat…

Η αλήθεια είναι ότι την συγκεκριμένη κίνηση ο κόσμος της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου την περίμενε εδώ και καιρό. Και αν δεν είναι η καλύτερη στιγμή να γίνει ένα νέο ξεκίνημα οι πρώτες μέρες ενός νέου έτους τότε πότε είναι;

Όπως και να χει το συγκεκριμένο deal μεταφράζεται στον κόσμο του χρήματος σε 3,65 δις που θα πρέπει να καταβάλει η ιταλική φίρμα της Fiat για να αποκτήσει το 100% της αμερικανικής Chrysler.

Να τονιστεί ότι από αυτά τα 3,65 δις το 1,75 δις θα είναι μετρητά και τα 1,9 δις θα μπαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε η Chrysler να μπορεί να καταβάλει έκτακτο μέρισμα προς όλους τους μετόχους της.

Σ’ αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η ολοκλήρωση του deal, σύμφωνα και με τον ξένο τύπο αναμένεται για τις 20 Ιανουαρίου του 2014.

Από θέμα στρατηγικής να πούμε ότι η Fiat ήθελε το συγκεκριμένο deal γιατί η Chrysler θα αποτελέσει το διαβατήριο των Ιταλών στην μεγάλη και αρκετά premium αγορά αυτοκινήτου των ΗΠΑ.

Ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι με την Chrysler στα χέρια της η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογία και projects που παίζουν σε άλλες κατηγορίες από αυτές που συνήθως παίζουν οι Ιταλοί. Για παράδειγμα σίγουρα με την βοήθεια της Chrysler η Fiat πολύ σύντομα αναμένεται να παρουσιάσει μια πολύ δυνατή πρόταση στην κατηγορία των 4×4 μοντέλων.

Το 2014 ξεκίνησε λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο για την ιταλική φίρμα και σύμφωνα με πληροφορίες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Γενεύη αναμένεται να δούμε τα πρώτα concept, παιδιά του deal αυτού, που θα μας δώσουν μια πρώτη γεύση για το πώς οι Ιταλοί πρόκειται να παίξουν στο προσεχές μέλλον…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook