Ράλι Αργεντινής: Απόλυτη Ανατροπή

Τα πάνω… κάτω έγιναν στο Ράλι Αργεντινής με τον Sebastian Loeb να κάνει την απόλυτη ανατροπή, δείτε τα highlights του αγώνα!!!

Μπορεί βέβαια στην Αργεντινή να έγιναν τα πάνω κάτω με τελικό νικητή του 6ου αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι – WRC 2011 τον Αλσατό, Sebastian Loeb, ωστόσο, νομίζω πως αυτή η απόλυτη ανατροπή να έχει μικρή ή και καθόλου σημασία ενόψει βέβαια και του εθνικού μας αγώνα, του Ράλι Ακρόπολις που επιστρέφει ξανά στο WRC.
Ας δούμε όμως μερικά από τα highlights στο Ράλι Αργεντικής.
Μπορεί με την εκκίνηση του αγώνα στην Αργεντινή το πάνω χέρι μαζί με την πρώτη θέση να βρισκόταν στα χέρια της εργοστασιακής Ford και στον Jari Matti Latvala, στην συνέχεια όμως η πρώτη θέση περνά στα χέρια της εργοστασιακής ομάδας της Citroen δια χειρός Sebastian Ogier για να κατασταλάξει στην συνέχεια στα χέρια του πολύ-πρωταθλητή Αλσατού οδηγού της Citroen, Sebastian Loeb.
Αρχικά ο Αλσατός βρισκόταν μόλις στην 5η θέση κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του αγώνα, όπου και αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, ωστόσο, στην συνέχεια με τις ειδικές να καθαρίζονται από τους προπορευόμενους οδηγούς, ο οδηγός της Citroen κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμα νίκη για φέτος.
Για τους αριθμολάγνους απλά να αναφέρουμε ότι η νίκη του Sebastian Loeb στο Ράλι Αργεντινής ήταν η 3η φετινή και συνολικά η 65η της καριέρας του στις ειδικές…
Στην δεύτερη θέση της γενικής συναντάμε τον Mikko Hirvonen με το εργοστασιακό Ford Fiesta RS WRC, με το βάθρο να συμπληρώνει από την τρίτη θέση ο έτερος οδηγός της εργοστασιακή Citroen, Sebastian Ogier. Την δεκάδα στο Ράλι Αργεντινής συμπληρώνουν οι: Petter Solberg, Mads Ostberg, Federico Villagra, Jari Matti Latvala, Matthew Wilson, Paddon και Flodin. Όσο για τον διάσημο Αμερικανό Ken Block… στο Ράλι της Αργεντινής δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 18η θέση.
Στην βαθμολογία οδηγών στην κορυφή βρίσκεται ο Sebastian Loeb με 126 βαθμούς και ακολουθούν οι: Hirvonen, Ogier, Latvala και Petter Solberg, αντίστοιχα με 113, 96, 74 και 61 βαθμούς. Ενώ στην βαθμολογία των κατασκευαστών αρχίζει να παίρνει κεφάλι η εργοστασιακή Citroen με 207 βαθμούς, αφήνοντας πιο πίσω και συγκεκριμένα στους 174 βαθμούς την ομάδα της Ford Abu Dhabi και ακόμα πιο πίσω στην τρίτη θέση την M-Sport Stobart Ford με 75 βαθμούς.
Τέλος, μετά και το Ράλι Αργεντινής ο επόμενος αγώνας, 7ος κατά σειρά, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι – WRC του 2011 θα είναι ο εθνικός μας αγώνας που επιστρέφει δυναμικά, το Ράλι Ακρόπολις, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-19 Ιουνίου…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook