WRC 2012 με Ράλι Ακρόπολις και Μόντε Κάρλο

Το Rallye Monte Carlo, ένα από τα πιο ιστορικά και φημισμένα Ράλι, επιστρέφει στο WRC του 2012, δείτε το πλήρες καλαντάρι του 2012…

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA στην Βαρκελώνη όπου επιβεβαιώθηκε επίσημα πλέον το αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2012.
Το Ράλι του Μόντε Κάρλο που φέτος γιόρτασε τα 100 χρόνια στην ιστορία των αγώνων Ράλι, απουσιάζε από το αγωνιστικό καλαντάρι του WRC από την χρονιά του 2008, χρονιά στην οποία ο Sebastian Loeb κέρδιζε την 5η νίκη του στο απαιτητικό αυτό ασφάλτινο Ράλι. Το νέο Ράλι του Μόντε Κάρλο για το 2012 προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου, αν και η ακριβής ημερομηνία και διαμόρφωση του αγώνα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) έδωσε επίσης στην δημοσιότητα και την πλήρη επίσημη λίστα με τους αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC του 2012 με τις ημερομηνίες τους, αν και εκκρεμούν ακόμα οι ημερομηνίες για τον εθνικό μας αγώνα, το Ράλι Ακρόπολις, καθώς επίσης και το Ράλι της γειτονικής μας Ιταλίας.
Μια από τις αλλαγές είναι η Σουηδία , η οποία μεταφέρεται από την εκκίνηση του WRC του 2012 και τον πρώτο γύρο, που πλέον θα καταλαμβάνει το Ράλι του Μόντε Κάρλο, στον δεύτερο γύρο του WRC 2012. Επιπλέον το Ράλι Μεξικό θα πραγματοποιηθεί έναν μήνα νωρίτερα, την στιγμή που και το Ράλι Πορτογαλίας θα τρέξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την Αργεντινή να υποδέχεται το WRC του 2012 ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με φέτος.
Μια ακόμα σημαντική προσθήκη στο WRC του 2012 είναι και η επιστροφή του Ράλι Νέας Ζηλανδίας που φέτος πήρε απουσία από το WRC. Αλλαγή έχουμε και στα Ράλι Φιλανδίας και Γερμανίας, τα οποία θα τρέξουν μια εβδομάδα αργότερα σε σχέση με φέτος.
Μια ακόμα αλλαγή είναι και το γεγονός ότι η αυλαία στο WRC του 2012 δεν θα πέσει για πρώτη φορά μετά το 2005 στο Ράλι της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά στο Ράλι Ισπανίας. Όσο για το Ράλι της Μεγάλης Βρετανίας, αυτό θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 14-16 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικότερα το πλήρες καλαντάρι για το WRC του 2012 στην συνέχεια…
22/01: Monte Carlo
12/02: Sweden
11/03: Mexico
01/04: Portugal
29/04: Argentina
27/05: Greece* (ή 03/06)
24/06: New Zealand
05/08: Finland
26/08: Germany
16/09: Great Britain
07/10: France
04/11: Spain
October: Italy*
Τέλος, για το Ράλι Ελλάδας και το Ράλι Ιταλίας εκκρεμούν ακόμα οι οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων. Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία που αναγράφεται στην παραπάνω λίστα είναι η ημερομηνία τερματισμού του αγώνα, δηλαδή η Κυριακή.
Τέλος, σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η FIA τελικά επιβεβαίωσε και την αλλαγή στον τρόπο που θα ορίζεται η σειρά εκκίνησης της πρώτης ημέρας για το κάθε Ράλι, η οποία πλέον θα καθορίζεται από την διαδικασία του Shakedown. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τους χρόνους στο Shakedown θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής θέσης στον ταχύτερο. Δηλαδή, ο ταχύτερος θα επιλέγει πρώτος τη θέση εκκίνησής του, ο δεύτερος θα επιλέγει επόμενος, κοκ, ενώ στις υπόλοιπες ημέρες του αγώνα η σειρά εκκίνησης θα είναι η αντιστραμμένη κατάταξη της προηγούμενης ημέρας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook