Αλλαγή σκηνικού στα TAXI!!!

Σε απελευθέρωση της αγορά των ΤΑΞΙ προχωρεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων…

Στα πλαίσια των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούνται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση κινούνται και τα μέτρα που ουσιαστικά αλλάζουν εξ ολοκλήρου το σκηνικό στον χώρο των επιβατικών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, δηλαδή τα Αγοραία και τα ΤΑΞΙ. 
Ο αρμόδιος Υπουργός, κ Ρέππας σε δηλώσεις του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο στόχος είναι το τοπίο στην αγορά των ΤΑΞΙ να ακολουθεί τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαικών πόλεων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα θεσπιστούν ανοικτές διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας και την πρόσβαση στο επάγγελμα του οδηγού ΤΑΞΙ. 
Πλήρης αλλαγή θα έχουμε και στο καθεστώς που διέπει την ιδιοκτησία άδειας ΤΑΞΙ, μιας και αίρονται οι μέχρι τώρα ίσχυουσες διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες άδεια taxi μπορούσαν να αγοράζουν μόνο φυσικά πρόσωπα ή ιδιότυπες εταιρείες. Το νέο καθεστός θα επιτρέπει σε οποιαδήποτε εταιρία να αγοράσει άδειες taxi, την ίδια στιγμή που θα υπάρχει πρόβλεψη για την αποφυγή δημιουργίας ολιγοπωλίων ή και μονοπωλίων. 
Πιο εύκολη θα είναι και η πρόσβαση στο επάγγελμα, μιας και καταργούνται όλα τα ασυμβίβαστα ως προς την έκδοση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατικού Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτου, επιπλέον καταργείται ο γεωγραφικός περιορισμός της άδειας, η οποία πλέον θα ισχύει για όλη την Ελλάδα, ενώ θα απαιτούνται επαρκείς γνώσεις της ελληνικής γλώσσας και απολυτήριο Γυμνασίου ή ισότιμου απολυτηρίου της αλλοδαπής. 
Στα πλαίσια της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας θα υπάρχει και η δυνατότητα για δημιουργία νέου τύπου taxi με 7 ακόμα και 9 θέσεις, τα οποία θα φέρουν διαφορετικά διακριτικά και νέο κόμιστρο. Παράλληλα, θα υπάρχουν αλλαγές και στα χρώματα των taxi, ενώ τέλος αλλαγές θα υπάρχουν και στα διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις οδηγών και ιδιοκτητών Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook