Grand Prix Καναδά Highlights

Όλα τα highlights του καναδικού grand prix καρέ-καρέ…

Επιβεβαίωση για τα προγνωστικά του καιρού και με την πίστα Gilles Villeneuve να είναι βρεγμένη έχουμε εκκίνηση υποχρεωτικά με τα βρόχινα της Pirelli και μάλιστα πίσω από το Safety car, όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τέτοιες περιπτώσεις.
Safety Car για τους 4 πρώτους γύρους, στον 5ο γύρο έχουμε εκκίνηση και τον Fernando Alonso να πιέζει για προσπέρασμα χωρίς αποτέλεσμα όμως και τον Sebastian Vettel να απομακρύνεται.
Πιο πίσω όμως υπάρχει το κακό παιδί, ο Lewis Hamilton, ο οποίος με τις κλασσικές δικές του διαδικασίες καταφέρνει να μεταμορφώσει την πίστα Gilles Villeneuve σε πίστα με συγκρουόμενα. Πρώτο θύμα του Lewis, ο Mark Webber, ο οποίος έπειτα από την επαφή του με την MP4-26 του Hamilton κάνει τετ-α-κε και πέφτει αρκετά πίσω, το ίδιο βέβαια και Hamilton που βλέπει μπροστά του πλέον τα 2 μονοθέσια της Mercedes. Στην προσπάθεια του να περάσει τον Schumacher, ο Lewis Hamilton πέφτει πίσω από τον Button. Την συνέχεια μπορείτε να την δείτε στο βίντεο που θα βρείτε στο: Hamilton vs Button, GP Canada- video
Όπως ήταν φυσικά είχαμε ξανά SC στην πίστα για να μπορέσουν οι κριτές να απομακρύνουν την κατεστραμμένη MP4-26 του Hamilton. Ο Button μπάινει στα pits για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας τα ενδιάμεσα. Και αμέσως μετά μπήκε ξανά για την εκτέλεση ποινής διεύλευσης λόγω του ότι κινήθηκε πιο γρήγορα από ότι προβλέπουν οι κανονισμοί με το SC εντός πίστας.
Στην Ferrari καλούν τον Alonso για να φορέσει και αυτός ενδιάμεσα, βλέποντας ότι ο Button γυρνούσε σαφώς πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους που φορούσαν ακόμα τα βρόχινα. Βέβαια ο καιρός αν δεν σε θέλει δεν σε θέλει, τέλος. Έτσι βλέπουν οι Ιταλοί τον πιλότο τους να πέφτει αρκετά πίσω μετά το pit stop αλλά και τον καιρό να γυρίζει σε βροχή ξανά και όλα αυτά σε έναν αγώνα που δεν ήθελαν καθόλου βροχή. Η βροχή δυνάμωνε και έτσι έχουμε ξανά Safety Car εντός και λίγο αργότερα στον 25ο γύρο οι αγωνοδίκες δεν δίστασαν να διακόψουν τον αγώνα. Σε αυτό το σημείο στην πρώτη θέση βρισκόταν ο Sebastian Vettel, έχοντας όμως πίσω του τον Kobayashi στην δεύτερη θέση και ακόμα πιο πίσω βρισκόταν οι: Massa, Heidfeld, Petrov, Di Resta, Webber, Alonso, De la Rosa και Button.
Βροχή, διακοπή, lifestyle, τέντες στην Mercedes GP, ο Hamilton να εξηγεί στην Rihanna πως έσπασε η ανάρτηση της Mp4-26 στην σύγκρουση με τον Button και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα.
Μετά από 2 περίπου ώρες διακοπής έχουμε ξανά εκκίνηση για το καναδικό grand prix ξανά πίσω από το Safety Car. Με την αγωνιστική διαδρομή να στεγνώνει στην Ferrari τα έκανα και πάλι θάλασσα καλώντας για αλλαγή ελαστικών του Alonso και Massa ταυτόχρονα. Με την ολοκληρωτική καταστροφή του GP Καναδά να έρχεται για τον Alonso λίγο αργότερα μετά από επαφή του με τον Jenson Button. Από την σύγκρουση δεν βγήκε ανέπαφος και ο Button, ο οποίος με κλαταρισμένο ελαστικό έκανε μια ακόμα επίσκεψη στα pits και όταν βγήκε στην πίστα ήταν μόλις στην τελευταία θέση.
Την ίδια στιγμή που ο Vettel εμπρός έκανε γρήγορους γύρους, λίγο πιο πίσω ο Michael Schumacher έκανε σίγουρα έναν από τους καλύτερους αγώνες του από την επιστροφή του και μετά, μιας και μας χάρισε μερικά φανταστικά προσπεράσματα, αρχικά στον Mark Webber και λίγο αργότερα τον Nick Heidfeld. Εμπρός του είχε τον Massa ο οποίος με την σειρά του προσπαθούσε να περάσει τον Kobayashi. Ο Γερμανός τους πλησίασε και εκμεταλλευόμενος λάθος τους κατάφερε να τους περάσει ταυτόχρονα, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές Schumacher, εμπρός του είχε μόνο τον Sebastian Vettel. Πιο πίσω είχαμε τον Webber να προσπαθεί να πιέσει και να περάσει την Mercedes του Schumi και ακόμα πιο πίσω τον Button να αποδεικνύει πως άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη των ιπτάμενων.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στον 57ο γύρο είχαμε ένα ακόμα περιστατικό που έφερε το SC ξανά εντός πίστας. Ο Heidfeld στην προσπάθεια του να περάσει τον Kobayashi καταστρέφει την εμπρός πτέρυγα του και απογειώνεται γεμίζοντας με σπασμένα κομμάτια Lotus-Renault R31 την πίστα. H κατάταξη τότε ήταν: Vettel, Schumacher, Webber, Button, Kobayashi, Petrov, Barrichello, Alguersuari, Rosberg και Maldonado.
Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ο Button ήταν τόσο γρήγορος που απλά εξαφάνισε ότι μονοθέσιο βρισκόταν εμπρός του και λίγους γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα βρέθηκε να ασκεί ασφυκτική πίεση και στον Sebastian Vettel. Ο μικρός της Red Bull Racing έκανε το λάθος που χάρισε στον Jenson Button την καρό σημαία ξανά μετά από το GP της Κίνας πέρυσι. Δεύτερος ο Sebastian Vettel και τρίτος ο Mark Webber που κατάφερε τελικά να περάσει τον Michael Schumacher. Ακολούθησαν οι Vitaly Petrov, Felipe Massa, Kamui Kobayashi, Jaime Alguersuari, Rubens Barrichello και Sebastien Buemi. 
Τέλος, μετά και το Grand Prix του Καναδά, στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο Sebastian Vettel με 161 βαθμούς, με τον Jenson Button να έχει περάσει στην δεύτερη θέση με 101 βαθμούς, αφήνοντας τρίτο τον Mark Webber με 94 βαθμούς. Στους κατασκευαστές η Red Bull Racing αθροίζει 255 βαθμούς, με την Mclaren να μένει στους 186.
Επόμενο ραντεβού για όλα τα αστέρια της Formula 1, το Grand Prix Ευρώπης, ένα ακόμα σιρκουί πόλης στην Valencia, το τριήμερο 24-26 Ιουνίου… 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook