Rally Acropolis Shakedown

Με πρώτο χρόνο ολοκλήρωσε την μεγάλη πρόβα του Ράλι Ακρόπολις ο Sebastian Loeb, εκτός δεκάδας ο Αθανασούλας…

Με τον καιρό να παίζει τα δικά του παιχνίδια, οι κορυφαίοι πρωταγωνιστές του WRC βρήκαν μπροστά τους λασπωμένο έδαφος στην ειδική του Shakedown για το Ράλι Ακρόπολις. Στη συνέχεια με την διαδρομή να έχει στεγνώσει τα πληρώματα βρήκαν την ευκαιρία να άλλαξουν τις ρυθμίσεις τους και να δοκιμάσουν τα set up για τον αγώνα. Ταχύτερος όλων ο Sebasian Loeb με χρόνο 2:15.5 και ακολούθησαν οι Petter Solberg και ο νικητής του 2009, Mikko Hirvonen, και τέταρτος ο Sebastian Ogier.
Στην 6η θέση του Shakedown βρέθηκε ο Φιλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Formula 1, Kimi Raikkonen.
Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος έμειναν εκτός δεκάδας κάτι το οποίο ήταν εντελώς φυσικό μιας και σήμερα μόλις είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το όπλο τους για το Ράλι Ακρόπολις, το Ford Fiesta RS WRC.
Σε δηλώσεις του ο οδηγός της Team Greece, Λάμπρος Αθανασούλας, δήλωσε ότι:
«Αλλάξαμε ρυθμίσεις στην πίσω ανάρτηση. Από την ομάδα με συμβούλευσαν να κρατάω στροφές πιο ψηλά. Το βρίσκουμε σιγά-σιγά».
Σχετικά με την διαδρομή του Shakedown, να αναφέρουμε ότι αυτή βρισκόταν 6 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι, με συνολικό μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και η οποία περιελάμβανε δύο κομμάτια, ένα φαρδύ και γρήγορο και ένα τεχνικό, ανηφορικό και κάπως πιο δύσκολο. Ουσιαστικά η διαδρομή του Shakedown είναι αντιπροσωπευτική του αγώνα και του τερέν που οι οδηγοί θα συναντήσουν τις επόμενες τρεις ημέρες.
Αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου, οι οδηγοί αναχώρησαν από το Λουτράκι για την Αθήνα και την τελετή εκκίνησης του Ράλι των Θεών, του Ράλι Ακρόπολις, με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι μπορείτε να δείτε live την μετάδοση της τελετής εκκίνησης του Ράλι Ακρόπολις από την τηλεόραση και συγκεκριμένα την ΕΤ1 στις 19:30
Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε και το: φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το Shakedown.
Τέλος, διαδικτυακά μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι με την επίσημη ιστοσελίδα του Rally Acropolis στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.acropolisrally.gr από όπου μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα, την ιστορία του, αλλά και αρκετό φωτογραφικό υλικό, όπως επίσης και τα αποτελέσματα από τις ειδικές του αγώνα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook