Rally Acropolis is Back!!!

Μετά από ένα χρόνο απουσίας το Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε και με την βούλα… της τελετής εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη!!!

Χθες το απόγευμα, ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και συγκεκριμένα η ευρύτερη περιοχή κάτω από την Ακρόπολη γέμισε με τους απανταχού λάτρεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι – WRC και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γενικότερα.
Ο σκοπός για αυτούς και εμάς ιερός, όπως και ο Βράχος της Ακρόπολης άλλωστε…
Να χαρίσουμε το θερμό μας χειροκρότημα, όσο θερμό μπορεί να είναι βέβαια με δεδομένη την οικονομική, κοινωνική και εν τέλει πολιτική κρίση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, στα μηχανοκίνητα πρότυπα μας, τους οδηγούς που κάτω από αντίξοες συνθήκες και δύσβατα τερέν καταφέρνουν με τέρμα το γκάζι να πετούν κυριολεκτικά και να διανύουν σε ασύλληπτους, για τους κοινούς θνητούς, χρόνους διαδρομές και αποστάσεις σε χώμα, λάσπη, άσφαλτο και χιόνι, σχεδόν ατσαλάκωτοι, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Αντίξόες θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και τις καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια της τελετής εκκίνησης, μιας και η καταρρακτώδης βροχή νωρίς το βράδυ της Πέμπτης έκανε μούσκεμα τους θεατές και δυσκόλεψε κάπως το έργο των διοργανωτών, χωρίς ωστόσο να χαλάσει το πάρτι, χωρίς να εμποδίσει το πλήθος να χειροκροτήσει τους κορυφαίους του WRC.
Κερδισμένοι από το χειροκρότημα σαφώς η Team Greece με τους Λάμπρο Αθανασούλα-Νίκο Ζακχαίο να ανοίγουν την τελετή περνώντας πρώτοι από την ράμπα με το Ford Fiesta RS WRC, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι κατάφεραν να ενοικιάσουν με την βοήθεια και υποστήριξη των απανταχού φίλων του σπορ στην χώρα μας, προσπάθεια που έφεραν σε πέρας χάρις και τον μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Την αποθέωση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης γνώρισε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Kimi Raikkonen.
Την τελετή εκκίνησης του Ράλι Ακρόπολις κάλυψαν και τα συνεργεία της ΕΤ1, μόνο που τελικά η ζωντανή μετάδοση έγινε μέσω του ψηφιακού Σινε/Σπορ+ της Κρατικής τηλεόρασης λόγω και των πολιτικών εξελίξεων. Σ’ αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα από την τελετή εκκίνησης είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη των Πρωταγωνιστών του WRC στο Μουσείο της Ακρόπολης και λίγο αργότερα στο Διόνυσος όπου και υπέγραψαν αρκετά αυτόγραφα στους φανατικούς υποστηρικτές τους.
Αρκετά όμως με τις τελετές και τις γιορτές, καθότι το πραγματικό πάρτι έχει πάρει εκκίνηση από νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα στις 7:00 με την πρώτη ειδική της ημέρας που είναι η Θήβα 1. Η πρώτη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές με συνολικά 141 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ενώ συνολικά 567 χιλιόμετρα θα διανυθούν την πρώτη ημέρα, ξεκινώντας από Βοιωτία και Φθιώτιδα για να καταλήξουν και πάλι στην Κορινθία. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί σε δηλώσεις τους ανέφεραν χθες ότι η πρώτη ημέρα θα είναι και η πιο δύσκολη του αγώνα, με την τρίτη ειδική να είναι ίσως η πιο σκληρή ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις. Παράλληλα, έμειναν και στο γεγονός ότι δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο κανονικό service αλλά μόνο ένα remote service στα Καμένα Βούρλα χωρίς μεγάλες δυνατότητες επεμβάσεων και επισκευών, στοχείο που θα αποτελέσει έναν καθοριστικό παράγοντα στην στρατηγική που θα ακολουθήσουν, καθότι θα πρέπει να κινηθούν με ταχύτητα, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα και το όπλο τους.
Το πραγματικό θέαμα λοιπόν ξεκινά και εμείς θα είμαστε εδώ προσπαθώντας να σας μεταφέρουμε όλη την δράση από τις ειδικές του 57ου Ράλι Ακρόπολις, του Ράλλυ των Θεών…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook